Ráno jsem vstala a na tu teplou kaši dostala opravdu chuť. A tak jsem si řekla, že vám tento recept rovnou sepíši. Protože přesně tohle je můj nejoblíbenější recept na tu mojí pravou ovesnou.
Kolikrát si k ní udělám ještě nějaké lehké smoothie, bez mléka a s hodně ovocem a pomerančovou nebo jablečnou šťávou. Prostě to, které není těžké a hutné a spíše mi nahrazuje džus.
Jenže dnes nebylo posvícení a já měla nějaký stáhnutý žaludek. A tak došlo pouze na kaši a šálek kávy, který jsem si po snídani vypila přímo na sluníčku.
Když se mě zeptáte, jaká je moje nejoblíbenější chuť, tak když vynechám čokoládu, protože to je jasňačka, tak vždy odpovím skořice, kokos nebo vanilka. A rovnou dvě tyto moje nejoblíbenější voňavé příchutě tato kaše obsahuje.
Doba přípravy: 5 minut
Počet porcí: 2
Náročnost: malá
INGREDIENCE:
- 40 g ovesných vloček
- 250 ml mléka (rostlinného nebo živočišného)
- 2 polévkové lžíce lněných semínek
- 2 polévkové lžíce slunečnicových semínek
- 3 polévkové lžíce kokosu
- 1/2 lžičky skořice
- 4 hrsti lesní směsi
- hrst oříšků
- trocha javorového sirupu nebo roztátého medu
Postup aneb jak jsem postupovala já:
Nejprve si do kastrůlku nalijeme mléko. Já použila sójové.
Když je mléko teplé, tak do něj přidáme vločky a povaříme je. Vznikne nám tím základ kaše. Kdyby byla řídká, dejte více vloček, kdyby hustá, přidejte mléko. Ale tohle řešte až tak po 3 minutách vaření. Kaše začne pomalu houstnout.Poté přisypeme 2 polévkové lžíce lněných semínek.
2 polévkové lžíce slunečnicových semínek.
Také přidáme půl lžičky skořice.
3 polévkové lžíce kokosu.
A celou směs přendáme do dvou mističek.
Na vrch nasypeme zmrzlou lesní směs. A jelikož je kaše horká, tak se než jí začnete jíst rozmrzne.
Ještě na kaši nasypeme kousky oříšků. Já použila kešu, protože jsou jemné. Ale občas dávám lískové nebo vlašské.
A na úplný závěr kaši zaliji trošičkou sirupu nebo roztátého medu. To ale je v případě, že mám chuť na sladší variantu. Hlavně to s tím nepřehánějte, ať z toho nemáte cumel a cukrový šok :-)
Ps: klidně si tu kaši připravte den předem, ráno si jí jen ohřejte v mikrovlnce, posypte ovocem a snídaně je hotová :-)
A tímto zahajuji jarní sezónu a snídaně venku na zahradě!!!
Dobrou chuť a jestli tu kaši budete připravovat, určitě mě označte třeba na Instagramu...
Vyzerá skvele a chutne (:
OdpovědětVymazatDaniela
Děkuji, taková klasika z věcí, které má každý doma a přitom je tak výborná.
VymazatVYpadá to výborně! A máš nádherné fotky :)
OdpovědětVymazatDěkuji moc Pájo :-)
VymazatTak jsem si ji dneska udelala k snidani a byla moc dobra...😉
OdpovědětVymazatTo je rychlost. Mám radost. Děkuji moc :-)
VymazatKaši jsem neměla docela dlouho, asi to budu muset napravit, tvoje vypadá skvěle <3 Já dnes snídám klasický mazanec od táty, když jsou ty Velikonoce :))
OdpovědětVymazatKlárko to teda naprav. Pro mě je to taková víkendová klasika přes podzim a zimu. V létě už mi tak nechutná. A mazanec? Mnam
VymazatPřesně takovou kaši si dělávám ! Mražené ostružiny a hořká čokoláda, která se roztéká všude po kaši, jo to je moje! :D :)
OdpovědětVymazatTo zní skvěle :-)
VymazatA jarní design blogu moc chválím! Takový pozitivní :)
OdpovědětVymazatDěkuji moc Lucí :-)
VymazatOvesnou kaši snídám téměř každý den, tak jsem vděčná za jakékoli nové osvěžení této klasiky.
OdpovědětVymazatK.
www.inkpotstories.com
Ještě že je tolik možností, to je jak se smoothie :-)
VymazatKaša poslúži ako raňajky úplne skvelo! A fotky sú krásne. Kika – Blog for smile
OdpovědětVymazatTo souhlasím. Děkuji moc Kristen :-)
VymazatNádherné fotky a jistě skvělá kaše, já jsem si včera dělala taky ovesnou kaši, ale z pražených vloček, mňam :)
OdpovědětVymazattripsandweekendactivities.wordpress.com
Tu si také dělám. Mám recept tady a je ještě nadlehčená bílky. http://www.smoothcooking.cz/2014/09/ovesna-kase-zakladni.html
VymazatAle fotky nic moc, jeden z prvních receptů tady na blogu :-)
Jako vždy vypadá recept velmi chutně! Určitě tuto variantu kaše vyzkouším. Už se těším jak si smlsnu:) A ty fotky? Taky dokonalost:)
OdpovědětVymazatsofiestime.blogspot.cz
Sofie děkuji moc. Ps: nádherné jméno :-)
VymazatVčera jsem si tuhle kaši dělala k snídani.Je výborná! Děkuji Ti za recept :)
OdpovědětVymazatJá děkuji, že podle mě vaříš :-)
Vymazat40g vloček stačí na 2 porce? :)
OdpovědětVymazatNám ano :-)
VymazatKaše na snídani mám asi úplně nejradši, semínkovou jsem ale ještě nezkoušela :) Ovoce na kaši tedy, nerozmražuješ? Já právě lesní směs miluji, ale trápí mě, že je vždy po rozmrazení v mikrovlnce, už takový nic moc:/
OdpovědětVymazatNe ne, jak je kaše teplá, tak hezky povolí a je super :-)
Vymazat