dnes s lehčím zpožděním, ale přece.
A o co se bude soutěž právě v 8. soutěži? Budeme soutěžit o úžasné mouky od Babiččina volba. Už jste si totiž asi mohli všimnout, že i pro Babiččinu volbu píši recepty. A moc ráda.
Jednoho dne, kdy Babiččina volba oslovovala blogery uspořádali blogerskou akci v Chef parade, kterou vedla Janča popečníčková a Terka Foodlover. V pozvánce byla jedna informace, která mě opravdu zaujala.
Janča tam psala, že s Terkou testovaly mouky a že z jedné upekly bábovku a že i druhý den byla bábovka, jak čerstvá. To mě hodně nalákalo a těšila jsem se, až zkusím ty jejich novinky. Jednalo se totiž o dortovou, kynutou a křehkou mouku. Přesněji Mouka dortová, Mouka kynutá a Mouka na křehké těsto.
První zkušenost byla opravdu super. Kynuté těsto je opravdu krásně nadýchaně a vždy mi naprosto božsky nakyne. Quiche z křehké mouky je zase tak křehoučký a lahodný, že mu nejde odolat.
A tak jsme si s Luckou, která Babiččinu volbu zastupuje, že vymyslíme soutěž pro vás, abyste tyto mouky mohli také vyzkoušet a udělat si na to vlastní názor.
Tak jdeme soutěžit...
JAKOU MOUKU OD BABIČČINA VOLBA BYSTE POUŽILI NA UPEČENÍ TÉ NEJLEPŠÍ BÁBOVKY?
O co se hraje?
2x 10 kg mouky + 2x chňapka + 2x látková taška
Po zveřejnění všech soutěží vydám jeden článek, ve kterém uvedu vítěze všech soutěží!!!
Krásný den
Kačí
Krásný den
Kačí
Určitě všechny ;-) , používám jen tuhle mouku a ještě se mi nestalo, že by se mi nepovedla. Nejčastěji použivám polohrubou z třeného těsta, ale už i novinku na kynuté jsem vyzkoušela na bábovku s ořechy a taky se moc povedla. Je to skvěla volba na všestrane použití .
OdpovědětVymazatDobré ráno přeji,
OdpovědětVymazattak já jsem v pečení absolutní začátečník, takže když už peču, tak přesně podle receptu nebo alespoň od oka podle receptu. Podle všeho to tak asi zůstane, protože máma peče leta letoucí a stejně potřebuje mít ingredience přesně na gram...:D S tou výjimkou, že ona už má recepty v hlavě (i s tou gramáží).
No a k tématu.. od Babiččiny volby mám doma dvě klasické mouky a to hladkou (zelenou) a polohrubou (modrou). Na klasickou bábovku ke kávičce používám tu MODROU. Ale každopádně bych ráda vyzkoušela tu Žitnou...tu jsem ještě neměla...Už teda ne na bábovku, ale na chlebík nebo tak něco. :)
Zatím jsem nezkoušela použít dortovou mouku, takže možná bych zkusila tu. Každopádně obecně nejvíce peču s hladkou moukou, takže bych volila buď tu, nebo tu dortovou, abych ji otestovala.Pravda, takových 10 Kg mouky by se mi náramně hodilo, chystají se samé oslavy, tak budu péct o sto šest :-)
OdpovědětVymazatAhoj, miluji křehká těsta, takže rozhodně bych použila mouku Babiččinu volbu na křehká těsta. Nicméně jak budu tvořit manželovi a dceři dort, určitě sáhnu po dortové :) Kynutá těsta moc nedělám, ale vyzkouším taky :)
OdpovědětVymazatBěžně kupuji obyčejnou mouku od Babiččiny volby, ale minule jsem při nákupu ve spěchu omylem vzala "Dortovou mouku". Nejprve jsem se bála, jaká konzistence těsta z toho vznikne, ale úplně zbytečně. Do bábovky jsem ještě přidala nastrouhaná jablíčka společně se skořicí a od té doby se tohoto receptu držím. Bábovka byla křehká a krásně vláčná a druhý den byla ještě lepší. :-)
OdpovědětVymazaturčitě hladkou mouku dortovou, ta je na mou bábovku ta nej :)
OdpovědětVymazatUrčitě hladkou mouku dortovou! Zkoušela jsem s ní i jejich recept na Malinovou bábovku a byla prostě úžasná, doporučuju! :)) marsela.cervenakova@seznam.cz
OdpovědětVymazatJá už delší dobu nekupuji jinou mouku než Babiččinu volbu. Před časem mi bylo divné, proč se z těch levných muk ze supermarketů veškeré moučníky tak divně rozpadají, nedrží pohromadě a po upečení má těsto divnou texturu. Zkusila jsem tenkrát koupit Babiččinu volbu, jejíž vyšší cena (asi nejvyšší ze všech?) je naprosto oprávněná, protože za kvalitu se prostě platí a v tomto případě se to rozhodně vyplatí. Myslím dokonce, žes mě k ní přivedla ty, Kačí :) Já bych použila všechny tři, upekla bych tři bábovky :) zajímal by mě totiž výsledný rozdíl!
OdpovědětVymazatZatím jsem měla možnost vyzkoušet mouku na kynutí. Pání a jaký ten velikonoční mazanec byl ! Na moji klasickou a taky nejlepší mramorovou bábovku bych použila mouku dortovou.
OdpovědětVymazatDobré ráno, na bábovku bych použila hladkou mouku dortovou. Tuto mouku mám již ověřenou a nikdy jsem s ní neměla sebemenší problém. Každému ji doporučuji.
OdpovědětVymazatjanikovapetra@atlas.cz
Myslím,ze bych využila všechny ale nejvíc asi tu mouku dortovou :-)Protože pecu nějaký dortik nebo piškot každý týden většinou na vikend hlavne to mého muže ,který je miluje
OdpovědětVymazatDobré ráno Kačí:-)
OdpovědětVymazatJá bych na upečení té nejlepší bábovky použila mouku Babiččina volba dortová. Už jsme z ní pekli bábovky, dortové korpusy i muffiny a cupcakes a byly bezkonkurenční, ten rozdíl v mouce je na struktuře upečeného těsta i na chuti opravdu znát. Ale jejich mouky použivám všechny a mám jich doma pěknou zásobu, i když zásoby mi rychle ubývají :D
Přeji pěkný den :-)
Dobre ráno Kaci 😄 Ja bych určitě sáhla po hladké a nebo bych vyzkoušela speciál dortovou. Ale u nás doma stejně nejvíc ocení me kynuté koláče s drobenkou. Takže bych sáhla po te na kynuté těsto.
OdpovědětVymazatjackovova@gmail.com
Já moji nejoblíbenější bábovku peču z polohrubé, ale z této "kolekce" bych použila dortovou:)
OdpovědětVymazatŠárka
Dobré dopoledne! ;)
OdpovědětVymazatVsadila bych na mouku Babiččina volba dortová :) Bohužel se mi ji u nás ještě nepodařila sehnat...
Babiččiny mouky jsou super, na sušenky si nemůžu vynachválit tu na křehká těsta! A na bábovku by přišla určitě dortovä! ;-)
OdpovědětVymazatZ Babiccine mouky mam odzkouseny a vysledky jsou zarucene nejlepsi :-) na babovku bych pouzila mouku dortovou.
OdpovědětVymazatJa jsem použila zatim jen mouku na křehké těsto ze ktere jsem udelala jablecny kolac a byl skvělý ;) do budoucna bych chtela vyzkoušet mouku nankynute testo tak jsem zvedava ;)
OdpovědětVymazatJá nikdy nevěřila, že by speciální mouky měli nějaký velký vliv na pečení, ale když tak čtu ty reakce všechna v instagramovém a blogovacím světě, tak si na ně začínám také brousit zuby :D
OdpovědětVymazatA na bábovku? Těžko říct... Asi tu dortovou. Já bábovku delavam z třeného těsta a to že smesy polohrubé a hladké mouky. Já
Západně by se to muselo vyzkoušet :D
Přeji krásný čtvrtek!
Dortovou mouku.
OdpovědětVymazatbabocka.t@seznam.cz
Většinou peču z obyčejné hladké nebo polohrubé Babiččiny... Ale tipla bych si dortovou ;-)
OdpovědětVymazatBabovku jsem vzdycky pekla s hladkou moukou. Parkrat se mi stalo, ze kdyz jsem ji mela malo nebo dokonce vubec, bodla i polohruba :D Jednou jsem zkousela bezlepkovou a nejak to nebylo ono (bezlepkari ale chutnala :D). Naposledy jsem delala babovku ze spaldove mouky a byla vyborna! :) V peceni rada experimentuji a zkousim nove veci, takze na pristi babovky bych pouzila mouku dortovou a na krehke pecivo, ty jsem zatim jeste nemela tu cest ozkouset :)
OdpovědětVymazatja.wipp@seznam.cz
Nestačím dnes kulit oči na informace které jsem se dnes dozvěděla, je to neuvěřitelné, ale na zítra mám péct dort a dnes odpoledne mám v plánu si nachystat korpus, vůbec jsem netušila o tom, že mouky od Babičky mají nějaké novinky, vždy jsem narazila na klasiku, ale je fakt, že jsem se ani moc nerozhlížela po novinkách. Každopádně hned po práci běžím do krámu si koupit na dortovou mouku a hned dnes mám krásnou příležitost ji vyzkoušet. A že by jsme si o víkendu udělali i nějaký Quiche, třeba tvůj slaninovo cibulový?? :-D Děkuji moc za informaci.
OdpovědětVymazatAle každopádně naši nejoblíbenější tvarohovou bábovku pečeme z hladké mouky. :-)
Hezký den Kačí, k pečení bábovky používám hladkou dortovou mouku je skvělá, jako všechny mouky od babiččiny volby.
OdpovědětVymazatAhojky:)
OdpovědětVymazatJá bych určitě použila mouku na dortové těsto, protože to zní úplně báječně :-)
cassic@email.cz
na bábovku používám jedině hladkou dortovou a je to s ní perfektní :)
OdpovědětVymazatTereza.Dr@seznam.cz
Jelikož my kynutou bábovku neděláme, já bych použila Dortovou mouku. Ale jak tak přemýšlím o tom kynutém těstě, už jsme dlouho neměli valašské koláče, asi bych měla zadělat. ;)
OdpovědětVymazatmisiivanousova@gmail.com
Na bábovku jako většina jedině dortovou, peču z ni mrkvove muffiny s orechy a skorici a je to paráda! Z mouky na krehka těsta zase dělám tartaletky. Tu na kynuta jsem ale ještě nezkoušela. :-)
OdpovědětVymazatAhoj Kačí, už jsem vyzkoušela všechny a můžu říct, že jsou super. Jinou mouku už nekupuji. Honzovy buchty z mouky na kynutá těsta, jsou boží. Z dortové jsem pekla makovou bábovku a z křehké marcipánové sušenky. A mohla bych pokračovat. Jsem ráda, že se objevily na našem trhu. Přeji krásný den :-)
OdpovědětVymazatNa bábovku k nedělní kávičce používám hladkou mouku dortovou, minule jsem zkoušela bábovku mrkvovou a do ní jsem dala jak dortovou mouku tak částečně žitnou, hodně perníkového koření, skořice, jedno jablíčko....a taková dobrota vláčná to byla. Pokud chtěl člověk ještě víc zhřešit, tak polít jí tmavou čokoládovou polevou a je to tedy skvostná dobrůtka :-) Ale zajímaly by mne i další mouky, které Babiččina volba nabízí...mouka na křehké těsto je tedy i pro mě další volbou při příštím nákupu :-)
OdpovědětVymazatZatím jsem z Babiččiny volby pekla jen jednou a to Focacciu z té na kynutá těsta a byla výborná, asi nejlepší jakou jsem kdy pekla. :-D A bábovku bych možná zkusila jak z dortové tak na křehká těsta, zajímal by mě rozdíl. :-)
OdpovědětVymazatAhoj, záleží jako bábovku. Tvarohovou bych asi použila 1:1 polohrubou a dortovou. A piškotovou z čistě dortové.
OdpovědětVymazatAhoj Kačí, zatím jsem zkoušela jenom na kynuté těsto a musím říct, že buchty byly jedna báseň. Jinak zanedlouho bude mít moje sestra narozeniny a plánuji jí upéct dort, tak to určitě sáhnu po dortové. :)
OdpovědětVymazatZáleží na tom, jakou bábovku chceme dělat. Buď dáváme do tvarohové bábovky klasickou polohrubou nebo se na ty ostatní dobře hodí dortová :)
OdpovědětVymazatTo jsem ještě nezkoušela, ale nejspíš tu dortovou. Já používám klasickou polohrubou pšeničná od babiččiny volby.
OdpovědětVymazatana.rambouskova@seznam.cz
hladká
OdpovědětVymazatterezie.simotova@seznam.cz
Asi by som použila tú tortovú múku ☺ Doma mám múku na krehké cestá a je super ☺
OdpovědětVymazatAhoj Kačí, Já dělám bábovku půl na půl hladká a polohrubá mouka. Babiččiny mouky mám vyzkoušené asi všechny. Jsou super a ty taky. Určite se zapojím i do dalších soutěží.
OdpovědětVymazatAhoj Kačí,
OdpovědětVymazatja dělám tu naší nej bábovku půl na půl hladká a polohrubá mouka. Jinak vyzkoušené mám asi všechny. Jsou super stejně jako ty a tvoje soutěže. Určitě se zapojím I do dalších.
Ráda tyto mouky používám, oblíbila jsem si dortovou, ale vždy mám doma ještě v záloze polohrubou a hladkou :-) Jana
OdpovědětVymazataquaG@seznam.cz
Ahoj. Dortovou vidím poprvé, tak bych jí určitě chtěla vyzkoušet .
OdpovědětVymazatjá bych zkusila dortovou... už jen proto, jak se jmenuje... když je někde slovo dort, tak se to přeci nemůže pokazit :D
OdpovědětVymazatAhoj Kačí...Babiččina volba je pro mě jasnou volbou při rozhodnutí kterou mouku koupit...a na naší oblíbenou bábovku že šlehačky používám Babiččinu volbu hladkou prémiovou.Na velikonoční beránky jsem použila hladkou dortovou a musím říct že beránci byli jako obláček,takže příště zkusím i na bábovku:-)No a chystám se v co nejbližší době zkusit i mouku na kynutá těsta na bábovku bavlněnou, což je recept mojí prababičky,která ho předala mé babičce, babička mojí mamince, maminka mě a já ho někdy předám třeba i své dceři a takhle to s naší "bavlnkou" bude pokračovat dál...
OdpovědětVymazatNaší zatím nejoblíbenější bábovku pečeme z obyčejné hladké mouky, ale věřím, že když příště použijeme křehkou nebo dortovou mouku od Babiččiny volby bude bábovka ještě lepší😊👌🍰
OdpovědětVymazatBabiččinu volbu používám jen ty tři základní druhy, takže bábovku dělám z hladké. O dortové už jsem četla, někdy určitě zkusím. Ale když jsem teď najela na jejich stránky, tak jsem koukala, že dělají i chlebové mouky, což mě překvapilo, tak snad ji u nás seženu, ta mě zajímá :D.
OdpovědětVymazatNa bábovku bych asi použila obyčejnou hladkou :) A nebo bych zkusila kouzlit a mixovat a smíchala bych více druhů :D Určitě bych ale někdy chtěla vyzkoušet (na dort) dortovou mouku, protože by mě zajímalo, jak moc by se korpus lišil od korpusu z obyčejné mouky :)
OdpovědětVymazatAhoj Kačí nejraději dělam z té hladké mouky od babičiny volby . Jsou velmi dobré i vsechny krásně se s nima dělá ale taky mam rada mouky Bio a celozrne a spaldlové
OdpovědětVymazatTyhle mouky mám moc ráda - líbí se mi jak jejich marketing, tak hlavně to, jak skvěle fungují v jakémkoli těstě, a jak se s nimi dá kouzlit :) Na bábovku bych použila určitě dortovou, a přihodila bych do těsta trochu nastrouhané mrkve, a navrch tvaroh. Carrot cake bábovka je top! :)
OdpovědětVymazatVětšinou jsem pekla z pšeničné polohrubé,ale naposledy jsem vyzkoušela dortovou a bábovka byla (trochu se budu vychloubat :D ) dokonalá. linda@stejskal-cz.com
OdpovědětVymazatNa bábovku používám hladkou mouku :) a je výborna :)
OdpovědětVymazatliondande@seznam.cz
Páni, opravdu druhý den jako čerstvá? Určitě bych použila mouku dortovou. Už si představuju, jak se taťka po buchtě olizuje, to je jeho. Budu ji muset zkusit a porovnat!
OdpovědětVymazatDortovou...mňam, když se mluví o bábovce, hned bych ji upekla, teď už jen chybí ta mouka :-)
OdpovědětVymazatPoužívám a použila bych i v budoucnu speciální Dortovou mouku - s ní těsto hezky "drží pohromadě" a nedrobítkuje se :-)
OdpovědětVymazatPěkný večer přeji
mishaoriflame@post.cz
dortovou! Miluju babovku s nutellou a s touto moukou se rozplyva na jazyku, ještě vic, nez předtim :) a to jsem si myslela, ze uz to vic neni možné :)
OdpovědětVymazatPro sebe vetsinou pecu zdrave babovky z mrkve a vlocek ale dceri pecu klasiku trenou babovku z dortove hladke mouky.
OdpovědětVymazatHladkou nebo dortovou!
OdpovědětVymazatOsobně tuto mouku znám pouze od vidění a ne tak často, takže je tohle dělení pro mě novinkou.. Zvládnu, hladká, polohrubá, hrubá a pak ještě možná žitná celozrnná, když jsme pekli zdravé cukroví na vánoce ;-) Ale podle popisku, bych nejspíš použila dortovou, kdybych objevila, a nebo hladkou ;-)
OdpovědětVymazatdortovou :) ps: miluju pečení! ♥
OdpovědětVymazatZnačku mouky Babiččina volba jsem si už několikrát všimla, jak b obchodě, tak u tebe na instagramu, ale sama jsem si jí nikdy nekoupila. Zrovna koukám na jejich stránky. Hladkou, hrubou, polohrubou..jasně klasika znám. Já nejraději peču z celozrnných, kokosových, špaldových, žitných atd. Peču hrozně ráda a mouku klasiku jsem úplně vyřadila. Ale nestačím koukat, že existuje mouka dortová, kynuté těsto nebo křehké pečivo. Když peču, nepřidávám do těsta pouze jeden druh, ale navážím si mouky alespoň dvě nebo tři a kombinuji. Takže bych je určitě vyzkoušela v kombinaci a dortová mě moc láká. I když nevyhraju, tak až na ní narazím , tak jí okamžitě kupuju.
OdpovědětVymazatMá nejoblíbenější bábovka je levandulová, letos si určitě vyžádá změnu složení:-)
Gábi
gaabinnka@seznam.cz
No já bych ji upekla asi z pohankové, ale znám spoustu lidí, kteří by tento dárek ocenili. A jsem si jistá, že by volili v tomto případě dortovou:)
OdpovědětVymazatJá osobně bych použila mouku na křehké těsto. Třená bábovka by byla po ní určitě ještě křehčí a na jazyku by se rozplývala ještě více. No prostě mňam :)
OdpovědětVymazatAhoj Kačí:) já bych bábovku upela pro sebe z ovesných vloček, ale pro rodinu rozhodně z té dortové:) Anežka
OdpovědětVymazatSáhla bych po dortové. A jak tak přemýšlím nad bábovkou, dostala jsem na ní hroznou chut :) !!!! U nás je bábovka absolutní symbol dobré pohody a víkendu! A zbožnuju to neuvěřitelné množství variant, jak lze udělat.
OdpovědětVymazatTak na babovku pouzivam Babickinu volbu Polohrubu, ale nabuduce urcite planujem vyskusat Tortovu :-). Kazdopadne zakladom je, akukolvek muku Babickina volba pouzijem, vysledok je vzdy perfektny ;-). Dakujem.
OdpovědětVymazatalzbeta.jaloviciarova@gmail.com
Ahoj Kačí, tak když bych pekla bábovku, na kterou se uz strašně dlouho chystám, tak určitě z mouky Babiččina volba dortová, protože tu jsem odkoukala od mamky, vždy když dělala nějakou třenou buchtu, bublaninu nebo dorty, tak jedině z ní. A já tomu u dortů nedělám jinak, takže na bábovku jasná Babiččina volba :-)
OdpovědětVymazatahoj Kačí! já bych z jejich čirokého sortimentu volila nejspíše klasicky hladkou a nebo bych vyzkoušela tu dortovou :) ale myslim ze jakykoli druh mouky Babiččina volba by nebyl špatnou volbou! :)
OdpovědětVymazatZáleží na tom,jakou bábovku bych chtěla dělat.Buď na kynuté těsto nebo na křehké.
OdpovědětVymazatAhoj, na výrobu té nejlepší bábovky bych použila Babiččinu volbu mouku hladkou dortovou pšeničnou :)
OdpovědětVymazatBábovku peču medovou s jogurtem a určitě se neobejde bez hladké mouky.
OdpovědětVymazatsunemanka@atlas.cz
Babiccinu mouku jsem jeste nezkousela, ale pouziva ji segra a chvali si ji.Na moji babovku bych pouzila babiccinu volbu hladkou dortovou. Lenka lenka.polakovicova7@gmail.com
OdpovědětVymazatAhoj Kačí, doma už nějakou dobu používáme s mamkou jen Babiccinu volbu a vždycky se nám bábovka povedla, ale používáme nejvíce polohrubou mouku na bábovku:)
OdpovědětVymazatMouky Babiččina volba jsou moje nejoblíbenější, jinou kupuji jen v případě, že v rychlosti sháním a Babičku (jak říká syn) zrovna nemají. Ale u Babiččiny volby mám vždy 100% jistotu, že se vše povede. Na bábovku bych určitě zvolila dortovou mouku, ale výtečná je i třená bábovka z polohrubé mouky, po které se vždy zapráší ;)
OdpovědětVymazatNa bábovku bych vybrala klasickou, hladkou :-), bez debat.
OdpovědětVymazate.juzova@seznam.cz
Už jsem vyzkoušela babiččinu na kynutá těsta ppři přípravě velikonočního mazance a musím to potvrdit, že fakt nejen druhý den, ale i třetí je těsto stále vláčné :) Navíc mi přišlo, že to i strašně nakynulo :) Já se těším, až vyzkouším mouku na křehká těsta na nějaký ovocný kláč s drobenkou.. :)
OdpovědětVymazatMúku Babičkina voľba som ešte neskúšala, ale viem, že moja babička, ktorá pečie najlepšie koláče, s ňou pečie pravidelne.
OdpovědětVymazatNa bábovku by som určite vyskúšala polohrubú, pretože máme v rodine najlepši recept na bábovku, kde sa všetky ingrediencie "vážia" hrnčekami, a preto je príprava veľmi jednoduchá a možná kdekoľvek, aj keď so sebou nemám váhu :)
Pečení Miluji!!! Často používám dortovou, hladkou,... na bábovku ;) (kreminek96@seznam.cz)
OdpovědětVymazatTuhle mouku používám a mám moc ráda, líbí se mi jejich obaly...použila bych polohrubou :-)
OdpovědětVymazatTyhle mouky jsem již vyzkoušela a jsou opravdu super.
OdpovědětVymazatNa bábvku bych použila hladkou mouku dortovou. Klidně i mouku polohrubou pšeničnou.
lencaklimova@seznam.cz
Dortovou....asi:-) jinak hladkou.Nika nika.urbanova@gmail.com
OdpovědětVymazatAhoj Kačí, na tu nejlepší bábovku bych určitě použila Babičinu volbu dortovou. :) A taky se moc líbí, že vedou různé typy mouky na pečení, určitě ještě vyzkouším ty na pečení chleba :)
OdpovědětVymazatAch bože, to je krásná výhra! Nejradši mám mouku dortovou, ale na bábovku rozhodně i tu hladkou. :-)
OdpovědětVymazatJá tedy vůbec nevím jaký má být rozdíl mezi jednotlivýma moukama - zda rozdílným množstvím lepku nebo různá hrubost polohrubé? V podstatě tohle neřeším a většinou používám polohrubou - bábovky, piškoty (i rolády)- neb vše většinou třené, do šlehaného těsta může přijít hladká, do odpalovaného na věnečky dávám hladkou, do kynutého podle toho co - hladkou, někdy polohrubou nebo namíchat. Zdá se mi, že polohrubá lépe vyběhne...
OdpovědětVymazatJo, abych odpověděla na otázku - na bábovku rozhodně POLOHRUBOU - tak jak jsem psala TŘENÉ těsto!
OdpovědětVymazatJediné 00 aneb podle pana Svěráka dvounulku :-)
OdpovědětVymazatBabiččinu volbu jsme si doma oblíbili, dokonce ji kupujeme i do sdružení na programy pro děti o druzích obilí a výrobě chleba kdysi a dnes. Jinak mouku kupujeme nejčastěji hladkou,ale na bábovku by se asi více hodila polohruba..
OdpovědětVymazatTyto konkrétní typy mouk se jim povedly :-) Jen je smutné, že dřív taková byly všechny mouky a nemuseli být nějaké přímo na kynuté atd. :-(
OdpovědětVymazatCo se týče bábovky, Ty jsi použila Babiččina volba dortová ;-)
Ahoj Kači... Před nedávnem jsem s přítelem prolézaly starý dům po jejich tetě, a objevili jsme krásnou hliněnou formu na bábovku. Samozřejmě jsme ji tam nemohli nechat jen tak, takže už je krásně umytá u nás v kuchyni. Miluju staré věci s duší. Takže se už moc těším, až si upečeme nějakou výbornou bábovku, možná právě z Babiččiny volby (dortové). :) Hezký den. Katka
OdpovědětVymazatkgoisova@seznam.cz
Babiččina mouka je ta nejkvalitnější mouka, která se dá sehnat v supermarketu! Jinou mouku už ani s mamkou nekupujeme. Líbí se mi, jak dělají mouku speciálně právě na kynuté těsto nebo na křehké pečivo atd :-) do bábovky bych dala asi obyčejnou polohrubou ;-)
OdpovědětVymazathladkou či dortovou :)
OdpovědětVymazatMamka je cukrářka a peče doma každý víkend dorty na přání většinou známým. Určitě bych ráda zusila dortovou mouku, abychom mohly porovnat, jaký je rozdíl :) Měj hezký den.
OdpovědětVymazatakiklopa@seznam.cz
Já bych asi vyzkoušela všechny. Třeba by mi s touto mouko to pečení i šlo :)
OdpovědětVymazatKdyby to neměla být klasická hladká mouka, která funguje vždy zaručeně, asi bych zkusila hladkou mouku dortovou. Ale asi bych za klasiku neměnila. Můj tatínek z ní vždy bábovku peče (vážně, nekecám, chlap co peče bábovku!) a neměla bych to říkat, ale ani moje babička tak výbornou neudělá.
OdpovědětVymazatBabiččinu volbu kupujeme, peču vlastně pořád - velká rodinka si žádá své. Do bábovky používám polohrubou.Někdy už mám pečení fakt dost - ale mám zástupkyni - dcerku - sice nerada, ale přec musím uznat, že její výrobky jako cheescake, muffiny, dortíky, kokosová bábovka - nemají chybu. No, není nad to, když ochutnáte prostě od někoho jiného, než od sebe - to pak vše i lépe vychutnáte
OdpovědětVymazatNa pečení bábovky bych určitě sáhla po dortová mouce. Poprvé jsem se s ní setkala, když mi přišla v brandnooz booxu, který jsem dříve odebírala, ale protože nebyla v tu dobu žádná oslava, abych se pustila do dortu, tak jsem se rozhodla pro bábovku. Já jsem úplně ujetá na tvarohovou, která je pěkně vláčná i z polohrubé mouky, ale když jsem ji upekla z mouky dortové? Slasl, nikdy bych tomu nevěřila, ale i obyčejný člověk jako já pozná rozdíl mezi moukami i po chuti! Babiččina volba je jasná volba.
OdpovědětVymazatBabiččiny mouky jsou na pečení to nejlepší. Po vyzkoušení u nás jiná mouka už neměla šanci. Na bábovku používám mouku dortovou.
OdpovědětVymazatAsi tu na křehké těsto, ale úplně nejvíc se těším, až vyzkouším tu dortovou ;)
OdpovědětVymazattripsandweekendactivities.wordpress.com
Ahoj Kačí, asi bych použila kalsiku hladkou, protože nerada měním něco, co maˇm vyzkoušené a funguje to ;) ale v tomhle případě bych třeba udělala výjimku a zkusila bych třeba tu dortovou ;) bari2@centrum.cz
OdpovědětVymazatAsi klasika hladkou, s tím člověk nic nezkazí..halfarová.jitka@seznam.cz
OdpovědětVymazatTak mě rozhodně zaujala ta nová mouka na křehká těsta. Doma dělám bábovku pravidelně, všichni u nás milují tvarohovou, tak by mě zajímalo, jestli by z tohoto těsta od Babiččiny volby mohla být ještě lepší než obvykle? :)
OdpovědětVymazatTuto mouku používám moc ráda a nejradši mám dortovou mouku :).
OdpovědětVymazatJá se přiznám, že nějak na to pečení moc nejsem, ale poslední dobou mě to docela baví a zkouším nové věci. Asi bych použila dortovou mouku :D natty101@seznam.cz
OdpovědětVymazatAhojky, použila bych hladkou mouku a po přečtení komentářů tady bych asi vyzkoušela i tu dortovou :) Šárka B. bambs@seznam.cz
OdpovědětVymazatV poslední době jsem si velice oblíbila bábovku z kynutého těsta, proto bych upekla jí a pekla bych jí z babiččiny mouky na kynutá těsta ;)
OdpovědětVymazatZdravím do Prahy.
Nejlepší bábovku na světě peče moje babička a to podle toho nejobyčejnějšího receptu, který snad na bábovku existuje..a výsledek je vždycky tak dobrý, že se tomu pořád dokola už roky nepřestávám divit. Vím, že babička tuto bábovku peče z polohrubé mouky, proto si myslím, že k dokonalosti bábovku dovede jedině babiččina volba - polohrubá mouka :-)
OdpovědětVymazatEva
evarei@centrum.cz
Urcite Mouku dortovou, protoze uz jsem z ni babovku delala a byla vynikajici! :)
OdpovědětVymazatBabiččinu mouku jsem nikdy nezkoušela, proto bych bábovku vyzkoušela s každou moukou zvlášť:)
OdpovědětVymazatUrčitě bych zkusila mouku dortovou, abych zkusila tu vynikající bábovku, kterou všichni chválí!! :)
OdpovědětVymazatAhoj Kačí, Babiččina volba je naše oblíbená mouka, nicméně ráda bych zkusila ty nové speciální mouky. Zatím máme vyzkoušené jen ty klasické. Jen ještě takový tip, taťka hodně peče a v poslední době si dost oblíbil Předměřickou mouku. Možná by bylo zajímavé udělat nějaké srovnání. :) Hezký den. Noemi x
OdpovědětVymazatnoemi.mottlova@gmail.com
hladkou mouku dortovou
OdpovědětVymazatBábovka se mi zatím vždy povedla a dávám obyčejné mouky, vždy tu, která je napsána v receptu. Ale určitě bych se nebránila tomu vyzkoušet jejich speciální dortovou mouku :)
OdpovědětVymazatNa bábovku bych si vybrala "dortovou mouku" ;-)
OdpovědětVymazatJá bych použila hladkou dortovou
OdpovědětVymazatUrčitě bych šla do dortové mouky. Zatím jsem používala jen na kynuté těsto a hladkou a jinou uz si nekoupim.
OdpovědětVymazatAhoj Kačí,
OdpovědětVymazatjéééé tak tady budu vedle jak ta jedle ale nevadí. Já totiž nikdy bábovku nepekla a to jí má přítel tak rád. Nemám ani formu. Budu se muset polepšit. Tak vůbec nevím jakou mouku bych zvolila :-) Ale i tak se měj božsky :-D sobrovajana@seznam.cz