Druhů fazolí je tolik a já stále nevím, jaké jsou ty nejlepší. Jaké milujete vy? Tyto fazole jsou s rajčaty, kořenovou zeleninou a ovoněný velkou dávkou petrželky. V kombinaci se zastřeným vejcem nebo volským okem a plátky uzeného je to to pravé ořechové.
Tak jdeme na to...
Doba přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6
Počet porcí: 6
Náročnost: střední
INGREDIENCE:
- 500 g červených fazolí
- 350 g mrkve
- 1 petržel
- 3 střední cibule
- trocha olivového oleje
- 1 plechovka rajčat
- sůl, pepř
- 4 stroužky česneku
- 2 hrsti petrželky
- 200 g uzeného
- vejce
Fazole přesypeme do hrnce, zalijeme vodou a dáme vařit. Vaříme tak dlouho, až budou fazole měkké, ale pozor, ne rozvařené.
Mrkev, petržel a cibuli si oloupeme a pokrájíme na hrubo.Rozpálíme si hrnec a přidáme na něj olivový olej.
Ihned přidáme zeleninu a restujeme.
Když je zelenina zlatavá, tak k ní přidáme přecezené fazole.
Osolíme.
Opepříme.
Přidáme česnek.
Přidáme plechovku pokrájených rajčat.
Rozpálíme si troubu na 200 stupňů a vložíme do ní hrnec na cca 20 minut.
Nyní si pokrájíme petrželku.
A těsně před podáváním jí zamícháme do fazolové směsi.
Fazole podáváme s plátky uzeného a vejcem.
Tak přesně taková jídla miluju! Je to zdravý a je tam maso, mrkev a rejčata. Pro mě značka ideál! <3
OdpovědětVymazatto moc ráda slyším, děkuji :-)
Vymazat200g masa na 6 porci. Neni to nejak malo...
OdpovědětVymazatZáleží, kolik masa potřebuješ. Mě stačí plátek a vajíčko a kolikrát ani to ne. Miluji to jen tak a klidně i studené :-)
VymazatTak to navrhnu mamce, já osobně mám luštěniny moc ráda, ale jinak u nás v rodině moc nefrčí, i když myslím, že mamka ta překážka nebude :D
OdpovědětVymazathttps://tripsandweekendactivities.wordpress.com
A to je velká škoda. Protože luštěniny jsou dokonalé.
VymazatHned jak jsem si receptu všimla na "Insta", šla mamka uvařit. Čeká mě dnes k večeři a nemůžu se dočkat, přesně taková luštěninová jídla miluju. :)
OdpovědětVymazatMusím uznat, že ti to lehce závidím. Také bych si je dala :-)
Vymazat