Znáte to, otevřete oči a první, co vidíte je sklenice plná čerstvě vymačkaných pomerančů, talíř s omeletou a krásně zeleného chřestu a kousek sladké tečky. Pokud to neznáte, tak to určitě zkuste. Ať už připravit pro svou drahou polovičku (to člověku také udělá radost) nebo to nenápadně nadhoďte a třeba vám ji připraví.
Když jsem připravovala tuto bylinkovou omeletu se zeleným chřestem, tak jsem byla zvědavá na reakci manžela. A ten byl v sedmém nebi. Takže mise splněna a úžasný den mohl začít.
Doba přípravy: 10 minut
Náročnost: střední
Počet porcí: 1 ks
INGREDIENCE:
- 2 vejce
- 1 polévková lžíce pokrájené plocholisté petrželky nebo pažitky
- sůl, pepř
- lžička másla
Příloha:
- 6 ks chřestu
- 2 jahody
- balsamico
Postup, aneb jak jsem postupovala já:
Nejprve si vyklepneme dvě vajíčka do misky. Nejlépe ta šťastná nebo domácí.
Přidáme lžíci bylinek.Osolíme a opepříme.
Dáme si vařit vodu a když je vaří, tak jí osolíme a přidáme do ní chřest. Ten vaříme 1,5 minuty.
Vodu slijeme a rychle chřest zachladíme. Tím se proces vaření zastaví a chřest bude stále krásně zelený a plný chuti.
Rozpálíme pánev na střední plamen. Když je pánev rozpálená, tak na ní dáme lžičku másla.
A nalijeme směs z vajíček.
A necháme pomalu opékat. Jakmile je omeleta upečená a na povrchu stále lehce mazlavá, tak je ta správná chvíle jí stáhnout z plotýnky.
Omeletu přendáme na talíř. Měla by díky máslu lehce sklouznout. Položíme na ní chřest a přeložíme z obou stran.
Já jsem k tomu připravila ještě malý salátek z jahod a chřestu, který jsem zakápla balsamicem. Je to výborná kombinace.
Jsou nádherné, úplně k nakousnutí :)
OdpovědětVymazatDle slov manžela musím jen souhlasit :-D
VymazatKačenko ty jsi svýho miláčka teda hýčkáš.Receptík je super,jednoduchý a rychlý.
OdpovědětVymazatTo je důležité. Lásko přeci prochází žaludkem :-)
VymazatTak takovou snídani bych si nechala líbit. Vejce miluju a chřest se letos také zařadil mezi mé oblíbence.
OdpovědětVymazatwww.42stupnu.blogspot.cz
Tak šup do toho. Má mít sezonu jen do půlky června :-)
Vymazat