Ano, já jsem dělala keramiku a to celých 11 let. Větší relax jsem snad nikdy nezažila. Člověk zaboří ruce do hlíny a nechá se unášet fantazií. A to je stejné jako s těstem.
Výhoda sušenek je, že si je můžeme napéct, uložit do nějaké dozy a čekají na svojí chvilku. Já je pak nosím na návštěvu jako present nebo když přijde návštěva k nám, tak máme raz dva co ke kávě.
Takže jsem spojila chutě a dala dohromady další, naprosto snadný recept na sušenky. Voní po másle a také citronu. Já je ozdobila pekanovým oříškem, ale výběr oříšku nechám na vás.
Doba přípravy: 60 minut
Náročnost: střední
Počet porcí: 80 ks
INGREDIENCE:
Těsto:- 500 g hladké mouky
- 2 vejce
- 250 g změklého másla
- 250 g moučkového cukru
- jemně strouhaná kůra ze 2 citronů
- oříšky
Postup, aneb jak jsem postupovala já:
Dále přidáme 250 g pokrájeného másla.
Nastrouháme kuru z citronu. A přidáme jí k těstu.
Přidáme ještě šťávu ze čtvrtky citronu.
Celé těsto uhněteme do tuhého těsta.Těsto vložíme aspoň na půl hodinky do lednice. Bude se s ním pak lépe pracovat a nebude tak lepit.
Po půl hodině si z těsta vyválíme spoustu, opravdu spoustu kuliček, které budeme pokládat na plech vystlaný pečícím papírem.
Na každou kuličku položíme jeden oříšek.
Rozpálíme si troubu na 170 stupňů a pečeme sušenky do zlatava.
Před vložením plechu do trouby sušenky pocukrujeme. Vytvoří se na nich křupavá krusta.
Pečeme cca 8 minut.
Foceno: Olympus PEN E-PL7, M.Zuiko Digital 45 mm.
Zboznujeme tvoje medove susenk!! A tyhle citronove take urcite vyzkousim ;-). Diky za dalsi inspirativni recept, Lenka ;-)
OdpovědětVymazatMedové jsou top. Ale tyhle jsou také super. Takové křehké, křupavé, voňavé.
VymazatVypadají naprosto báječně..! Recept si uložím do záložek a jakmile dodělám všechny zkoušky, oslavím to pečením. :) Ještě někde sehnat tyto ořechy. :/
OdpovědětVymazatRáda bych tě pozvala na Give Away o Zdravý balíček
Tak to hodně štěstí při zkouškách :-) A možná by stálo za to je upéct teď a obalit si nervy cukrem :-)
VymazatDokonalé!! Dala jsem tam mandle, které jsem měla při ruce, ale věřím, že pekany tomu dají ještě vyšší level. Příšťě a že to nebude za dlouho 😄
OdpovědětVymazatMyslím, že i s mandlí to je perfektní :-)
VymazatBeru!S pečením jsem skončila aby mne to nelákalo mlsat, ale asi udělám vyjímku. Ono totiž nejde upéct a nesníst ;-)
OdpovědětVymazat:-D
Vymazat