JAHODOVO AVOKÁDOVÝ PUDINK

Určitě jste postřehli lavinu variant pudinků podle Elly. Ano, i mě to postihlo a jsem za to vážně ráda. Recept ZDE. Do té doby jsem si myslela, že takovéhle mlsání  musí být pouze to "nezdravé". Ella mi ukázala, že i pár dezertů lze změnit tak, že se použijí pouze zdravé suroviny a ještě ke všemu raw. Což přidává na výživové hodnotě. Zkusila jsem tedy zkombinovat jiné suroviny, avšak ponechala avokádo a vnikla tato další úžasná varianta.

Je mi jasné, že tyto dezerty si zamiluje téměř každá holka. Ale co ti naši chlapi? Tak jsem se rozhodla to na nich otestovat. To, že vše testuji na mém manželovi je jasné. On ale kupodivu všechny tyhle zdravé věci miluje a vyhledává. Ale třeba takový můj bratr, to je klasický masožravec, který se těmto přezdravělým pokrmům vyhýbá obloukem. I když tedy na jeho obranu, rok od roka je to lepší.

Tak jsem připravila tento dezert, vzala ho s sebou do auta, když jsme o víkendu jeli k babičce a ve chvíli, kdy jsme stáli v zácpě moje chlapy nakrmila. Brácha mi nevěřil, že v dezertu není jogurt, ani tvaroh, ani nic jiného, z čeho by vznikla tato konzistence a chuť. Ale že tam je jen avokádo, jahody a pár dalších surovin.

Mno tak recept je ozkoušen a teď je to na vás, zda si ho připravíte a pochutnáte si stejně, jako my. Pokud ano, dejte mi vědět. Chci slyšet váš názor. A teď už jdeme vařit...


Doba přípravy: 5 minut
Náročnost: malá
Počet porcí: 2

INGREDIENCE:
  • 1/2 zralého avokáda
  • 200 g jahod
  • 100 g kokosového krému
  • 2 lžičky chia semínek
  • 2 lžičky slunečnicových semínek
  • 4 lžičky oříškového arašídového másla (doporučuji Šufánek)
  • 2 lžičky medu
  • 3 lžičky strouhaného kokosu
Postup, aneb jak jsem postupovala já:
 Do mixéru vložíme půlku avokáda
 Přidáme 200 g jahod.
 Také 100 g kokosového krému.
 Pak také 2 lžičky chia semínek.
 A také 2 lžičky slunečnicových semínek.
 Ještě 4 lžičky oříškového másla.
 2 lžičky medu. Pokud máte radši sladší verze, přidejte medu více.
A nakonec 3 lžičky strouhaného kokosu.
 A vše rozmixujeme do hladkého krému.
 Dezert přendáme do mističky, ozdobíme čerstvými jahodami, slunečnichovými a chia semínky.
Foceno: Olympus PEN E-PL7, M.Zuiko Digital 45 mm. 

6 komentářů:

  1. mňááám :-) Díky moc za receptík, Kačí :-)
    Jak budu mít den volno, tak se do něj pustím....v Albertu mají avokáda (dvojbalení) za slušnou cenu a jsou už téměř RTE.... z jednoho bude mňamobložení na chleba s vajíčkem,pepř a citronová šťáva a druhé už má svůj osud taky jasný :-)
    Už se těším. Sluníčkem políbené jahůdky jsou top :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně, avokádo na chlebu je také úžasný. Teď jsem akorát připravila ještě borůvkovou verzi. Tak se můžeš těšit. Bude brzy na blogu :-)

      Vymazat
  2. Parádní nápad, budu muset vyzkoušet!


    Magda z blogu Food by Mag❤

    OdpovědětVymazat