Takovou klasikou je čaj. Není nic jednoduššího, než využít síly přírody, vylouhovat si čaj, přidat ovoce, dochutit a podávat s pořádnou dávkou ledů. Tomuto čaji říkám, čaje bez čaje. V restauraci na mě většinou koukají, jak když jsem spadla z višně. Ale povězte sami, jak byste nazvali čaj, ve kterém není ani kousek čajových lístků? Čaj bez čaje. Jsou to totiž druhy čajů, které jsou složeny pouze z kousků ovoce.
Dříve jsem tyhle čaje neměla ráda, ale v poslední době na nich naprosto ujíždím. Někde jsem se určitě už zmínila, že mám 2x operované srdce a tak mi nedělá dobrotu dávka kofeinu v kávě, ani dávka teinu v čaji.
Takže piji bezkofeinovou kávu a čaj bez čaje :-)
Každopádně výhodu to má další a to, že tento nápoj můžete podávat i těm nejmenším dětičkám.
Doba přípravy: 15 minut
Náročnost: malá
Počet porcí: 1,5 litru
INGREDIENCE:
Počet porcí: 1,5 litru
INGREDIENCE:
- 2 porce jahodového čaje
- 1 citron
- 20 lístků máty
- čerstvé jahody
- med
- led
Postup aneb jak jsem postupovala já:
Nejprve si dejte vařit vodu. Zalijte dva sáčky a nechte důkladně vylouhovat a také vystydnout. Přidejte 1 polévkovou lžíci medu.Když je čaj vlažný, tak si umyjte mátu a pomačkejte jí. Tím se pak uvolní její vůně a chuť. Vložte jí do džbánku.
Do džbánku také nakrájejte kousky jahod.
Přidejte šťávu z půlky citronu. Tím čaj bude krásně kyselý a svěží.
Nakonec džbánek zasypejte pořádnou dávkou ledů a zalijte čajem.
Podávejte se lžičkou, aby si každý mohl vyjíst svou porci jahod.
Mňam, vyzerá božsky (: určite vyskúšam.
OdpovědětVymazatLifestyle & beauty by Daniela
Tak čaj bez čaje jsem ještě neměla, ale vypadá to skvěle :D Jo a hodně štěstí s tvým srdcem, ať už nezlobí ;)
OdpovědětVymazatDěkuji moc Miško :-)
Vymazat