A tak vám tu přináším jeden salát, který je super, jako příloha ke grilování, jako lehká večeře a nebo jako super svačina do práce. Je to raz dva a určitě to potěší vaše chuťové buňky.
Mno a nakonec jsem z toho vytvořila tuhle supr trupr večeři, kterou jsme si daly s mojí Marcelojdkou (kamarádka) a pěkně si pošmákly. Tak jdeme na to...
Doba přípravy: 20 minut
Náročnost: malá
Počet porcí: 3
INGREDIENCE:
Kuskus:- 1 balení Pea and four bean Medley NEBO 100 g Fazole Borlotti, 100 g fazole Kidney, 100 g hrášku a 100 g sójových bobů
- 1 lžíce bylinkového másla
- 10 lístků máty
- 100 g celozrnného pohankového kuskusu
- 100 ml zeleninového vývaru
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl, pepř, chilli
Krevety:
- 200 g krevet
- 1 lžička medu
- šťáva z půlky citronu
- sůl, pepř
- hrstka koriandru
Do mísy si odsypeme 100 g kuskusu.
Kuskus zalijeme 100 ml horkého zeleninového vývaru.
A přidáme lžíci olivového oleje a necháme kuskus nabobtnat.
Mezitím, co se nám připravuje kuskus, tak si připravíme směs luštěnin.Kuskus zamícháme do luštěnin.
KREVETY:
A vrhneme se na přípravu krevet.
Krevety si přendáme do mističky a přidáme k nim lžičku medu.
Zalijeme šťávou z půlky citronu.
Osolíme, opepříme a přidáme chilli.
A nakonec přidáme hrstku posekaného koriandru.
Vše důkladně promícháme a prohřejeme v kastrůlku na střední plamen. Po cca 3 minutách krevety zrůžoví a tím nám dávají najevo, že jsou hotové.
Určitě krevety nerestujte dlouho, byly by pak vysušené a gumové.
Krevety jsou také z icelandu? díky
OdpovědětVymazatAno, tyhle zrovna jsou.
Vymazat