Je to snadné a rychlé jídlo, které je svěží a hodí se právě na tyto teplé letní dny. Je výborné teplé, ale i studené.
Tak schválně, kdo si ho zamiluje stejně, jako já...
Doba přípravy: 30 minut
Náročnost: malá
Počet porcí: 4 porce
INGREDIENCE:
- 1/2 květáku
- 2 mrkve
- 1 cibule
- šťáva z půlky citronu
- olivový olej
- hladkolistá petrželka
- sůl, pepř
- hrst mandlí nebo slunečnicových semínek
Postup aneb jak jsem postupovala já:
Nejprve si na pánev nasypeme mandle nebo semínka a pomalu je restujeme dozlatova.
Pak si mrkev nakrájíme na tenké plátky.
Květák pokrájíme na malé růžičky.
Cibuli pokrájíme na půlkolečka.
Předehřejeme si troubu na 200 stupňů a dáme péct na cca 15 minut.
Zelenina má být lehce opečená, měkká, ale ne rozvařená.
Vše přendáme do mísy a zakápneme citronem.
Přidáme olivový olej.
Přidáme dvě hrsti hladkolisté petrželky.
Osolíme, opepříme a můžeme podávat.
Foceno: Olympus PEN E-PL7, M.Zuiko Digital 45 mm.
Určitě vyzkouším! 😍
OdpovědětVymazatTak pak napiš, co na něj říkáš :-)
VymazatSuper, hledám v poslední době recepty na zeleninové přílohy, určitě vyzkouším, vypadá to skvěle! Díky za inspiraci :)
OdpovědětVymazatTak u mě jich najdeš opravdu hodně. Miluji zeleninu na milion způsobů :-)
Vymazatju, to je super! ja nikdy nevim, co s kvetakem (krome polivky), takze rozhodne vyzkousim :)
OdpovědětVymazatTak pak někdy zkus i tu mojí květákovou polévku s uzeným masem. To je taky pecička :-)
VymazatDnes sme si to urobili na obed, pridali sme tam ešte brokolicu a bolo to výborne! Ďakujem za ďalší super recept :)
OdpovědětVymazatÚžasné. Mám radost :-)
Vymazattak na to jsem docela zvědavá, vyzkouším
OdpovědětVymazatSuper, pak napiš, jak chutnal :-)
VymazatSuper recept! Dnes jsme vyzkoušeli na večeři..:) musím se přiznat, že jsem pozapomněla na cibuli. Ale navíc jsem dala petržel taky na plátky. Z bylinek navíc pažitku a bazalku, navrch volské oko, které se do toho pěkně rozteklo a olizovali jsme se až za ušima!:)
OdpovědětVymazatSuper :-)
Vymazat