ŘEDKVIČKOVÝ SALÁT S ŘEDKVIČKOVÝMI LÍSTKY


Jak jsem vám psala v článku "Jak na ředkvičky", tak u ředkviček se dají využívat i ředkvičkové lístky a ba naopak je opravdu škoda je vyhazovat.

Tak jsem vám sepsala jeden inspirativní recept, který lze snadno obměnit a přidat i jiné suroviny.

Tak jdeme na to...

Doba přípravy: 15 minut
Náročnost: malá
Počet porcí: 3

INGREDIENCE:
  • 1 svazek ředkviček (ředkvičky i lístky)
  • olivový olej
  • 2 stroužky česneku
  • 3 lžičky pesta (bazalkové nebo z medvědího česneku)
  • šťáva z půlky citronu
  • sůl, pepř

Postup, aneb jak jsem postupovala já:
Odkrojíme od ředkviček jejich lístky a důkladně propláchneme. Pokud máte centrifugu na zeleninové listy, tak jí použijte. Voda lístky zbytečně unaví.
 Očistíme ředkvičky.
 A pokrájíme je na drobonko.
 Samotné ředkvičkové lístky také.
 Přendáme vše do mísy a zalijeme olivovým olejem.
 Přidáme prolisované stroužky česneku.
 Dále přidáme pesto.
 A vše zakápneme šťávou z citronu.
 Osolíme, opepříme a můžeme podávat....
Foceno: Olympus PEN E-PL7, M.Zuiko Digital 45 mm.  

Žádné komentáře:

Okomentovat