Jak jsem vám psala v článku "Jak na ředkvičky", tak u ředkviček se dají využívat i ředkvičkové lístky a ba naopak je opravdu škoda je vyhazovat.
Tak jsem vám sepsala jeden inspirativní recept, který lze snadno obměnit a přidat i jiné suroviny.
Tak jdeme na to...
Doba přípravy: 15 minut
Náročnost: malá
Počet porcí: 3
INGREDIENCE:
- 1 svazek ředkviček (ředkvičky i lístky)
- olivový olej
- 2 stroužky česneku
- 3 lžičky pesta (bazalkové nebo z medvědího česneku)
- šťáva z půlky citronu
- sůl, pepř
Postup, aneb jak jsem postupovala já:
Odkrojíme od ředkviček jejich lístky a důkladně propláchneme. Pokud máte centrifugu na zeleninové listy, tak jí použijte. Voda lístky zbytečně unaví.Očistíme ředkvičky.
A pokrájíme je na drobonko.
Samotné ředkvičkové lístky také.
Přendáme vše do mísy a zalijeme olivovým olejem.
Přidáme prolisované stroužky česneku.
Dále přidáme pesto.
A vše zakápneme šťávou z citronu.
Osolíme, opepříme a můžeme podávat....
Žádné komentáře:
Okomentovat