Určitě jste si už všimli receptu na Bylinkové máslo a tohle bude dnes hrát hlavní roli ve vaří. Tedy ještě s masem.
Na bedýnkách prodávají xxl steak z přeštické kýty, který váží přes 1 kg. Takže si dovedete asi představit, jaká flákota to je. Takže ti, kteří milují maso nebo mají drahou polovičku totálního masožrouta zbystřete.
Doba přípravy: 45 minut
Náročnost: střední
Počet porcí: 3-4
INGREDIENCE:
- steak z kýty
- bylinkové máslo
- sůl, pepř
- směs z hlívy ústřičné
- guacamole
- zakysaná smetana
- tortilla placky
Postup aneb jak jsem postupovala já:
Připravíme si steak, který necháme cca 30 minut při pokojové teplotě.
Pořádně ho opepříme.Připravíme si ostatní ingredience.
Rozpálíme gril a maso na něj vložíme. Grilujeme cca 3 minutý z každé strany.
Poté maso sundáme a položíme na něj plátky bylinkového másla. A necháme rozpustit a odpočinout.
Poté maso nakrájíme na tenké plátky.
Placky si nahřejeme na grilu. Doporučuji je potřít olivovým olejem.
Vezmeme pokrájené maso.
Položíme ho na placku.
Přidáme grilovanou hlívu.
Dále guacamole a zakysanou smetanou.
A podáváme. Pokud máte radši pálivější, doporučuji přidat kousky chilli.
Za tento nůž děkuji firmě Potten and Pannen Staněk.
Foceno: Olympus PEN E-PL7, M.Zuiko Digital 45 mm.
Žádné komentáře:
Okomentovat