Jakou mám nejradši? V podstatě jakoukoliv. Ale v poslední době jsem si oblíbila jáhlovou. Její příprava je supr snadná (asi jako všech kaší) a je chuťově neutrální (opět jako asi všechny kaše).
A jelikož zrovna v neděli takové pochmurné počasí bylo a my dostali chuť právě na svetr, čaj a jáhlovku, tak jsem si řekla, že vám ten postup rovnou nafotím a přidám recept pro inspiraci.
Ovoce si můžete zvolit dle libosti. Myslím, že k čoko chuti se hodí absolutně vše.
Tak jdeme na to...
Doba přípravy: 15 minut
Náročnost: malá
Počet porcí: 2
INGREDIENCE:
- 100 g jáhlové kaše nebo jáhel
- mléko
- 3 lžičky oříškového másla (já použila Šufánek)
- 4 lžíce hořkého kakaa
- javorový sirup
- 2 lžíce strouhaného kokosu
- 2 lžíce slunečnicových semínek
- čerstvé ovoce
Postup, aneb jak jsem postupovala já:
Do kastrůlku si nalijeme cca 200 ml mléka a přivedeme k varu.
Jakmile mléko bublá, tak do něj začneme přisypávat jáhlovou kaši. Nejlepší je to celé míchat metličkou, abychom tam neměli hrudky.
Mícháme a vaříme cca 3 minuty. Pokud bude kaše hustá, tak do ní přidejte ještě mléko dle potřeby.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Pokud ale máte problém s touhle snadnější verzí, tak jí zkuste připravit z klasických jáhel. Postup je podobný.
Smícháme jáhly s mlékem a vaříme do té doby, než jáhly změknou. V případě potřeby přilijte více mléka.
Jakmile je kaše hustá, tak do ní přidáme oříškové máslo a opět promícháme.Dále přidáme hořké kakao a opět promícháme.
Hotovou kaši přelijeme do misky.
Posypeme jí strouhaným kokosem.
Přidáme čerstvé ovoce.
Přidáme ještě slunečnicová semínka.
A celé to zalijeme troškou javorového sirupu.
A můžeme podávat. Na ozdobu a zvýraznění chuti je výborná čerstvá máta.
jaké mléko jste použila? Obyč či rostliné? :) děkuji
OdpovědětVymazatKlasické živočišné. Alel asi by to šlo i z rostlinného :_)
VymazatVypadá pěkně,ale proč není z jahel ale instantní?
OdpovědětVymazatTery
Protože tento recept je připraven z téhle, která mi vyhovuje a chutná a jiný bude třeba přímo z jáhel :-) Každý si vybere to své.
VymazatMňam, vypadá úžasně, jáhlovou jsem ještě nikdy nezkoušela, zatím vede ovesná, ale myslím, že ji určitě zkusím :)
OdpovědětVymazatJe to super alternativa a určitě si jí zamiluješ :-)
Vymazatinstatní kaše nominal jsou super, ale pridam se k nazoru ze neni treba na ne dávat recepty. stejně se dají jahly uvarit a rozmixovat jak v mléce, rostliném mléce, či kojeneckém mléce - nutrilonu - to poznáte:-)
OdpovědětVymazatOno je to hodně věc názoru, protože zase plno lidí mi psalo, že za tuto variantu jsou rádi, protože z klasických jáhel ráno nestíhají. Myslela jsem to opravdu spíše jako inspiraci, jak si tu kaši dochutit.
VymazatAle důležité je uspokojit poptávku a tak jsem tam přidala návod i na kaši z klasických jáhel. Je to vlastně to samé, jen to déle trvá :-)
To vypadá božsky ;) Dostala jsem hned hlad.
OdpovědětVymazatSISTERSHOODS
Tak šup na ní :-)
Vymazat