Recept na Domácí vanilkový cukr jsem vám již sepsala. Dokonce natočila video. Ale už dlouho si zahrávám s myšlenkou, že vám sepíši i recept na levandulový cukr.
Levandule sama o sobě je hodně aromatická a tak se s ní dá opravdu kouzlit. Jen si dejte pozor, jakou levanduli kupujete. Ne každá je určená ke konzumaci. Některé se totiž stříkají, aby jejich barva vydržela krásně fialová a nevybledla.
Takže nejlepší je koupit si tu bio. Já jí letos koupila na Svět bedýnek (stojí kolem 30 Kč) a vloni jí dostala od majitelky Svět bedýnek. Takže jsou takový moji dodavatelé :-)
Levandulový cukr můžete používat na ochucení a ovonění korpusů, sušenek, bábovky, dortových krémů a podobně.
Tak jdeme na to...
Doba přípravy: 15 minut
Náročnost: malá
Počet porcí: 4
INGREDIENCE:
- 500 g cukru
- 50ti gramový svazek levandule
Postup, aneb jak jsem postupovala já:
Odvážíme si cukr.Přesypeme ho do robota se sekáčkem.
Obereme svazek levandule o kvítky.
Ty nasypeme k cukru.
A důkladně rozmixujeme.
Záleží na vás, jak moc aromatický si ho připravíte. Já ho dělám takto a pak dle použití ho ředím ještě s cukrem, aby té levandule nebylo zase až moc.
Cukr můžete přesypat do skleniček a darovat někomu třeba k narozeninám a třeba jen tak. Tak, jak jsem to udělala já.
Zajímavý nápad, už jenom kvůli mé zvědavosti tohle musím vyzkoušet, nedokážu si představit, jak to chutná :)
OdpovědětVymazatMY COZY CORNER
Je to super ozvláštnění dezertů, takže určitě zkus. Myslím, že si to zamiluješ :-)
VymazatFantastický nápad, hneď vyskúšam. Levanduľu milujem.
OdpovědětVymazatDaniela
Super. Jen do toho :-)
VymazatNádherně nafoceno :) Levanduli miluji ♥
OdpovědětVymazathttp://touhyalasky.blogspot.cz/
Děkuji moc Šárko :-)
VymazatTaké dělám.Hezké dny Věra
OdpovědětVymazatParáda :-)
VymazatNo tak ten má ale grády! Vůbec si nedovedu představit tu chuť. Už se těším na první pečení=)
OdpovědětVymazatMarie
Je to hodně zvláštní, ale výborný. Miluji s tím bábovku :-)
Vymazat