Je to spojení chutí květáku, nejlépe toho mladého s domácí majonézou a bylinkami. Já jsem si tento recept poupravila a nastavila jogurtem. Je to odlehčená verze, která je stejně výborná, jako ta původní.
Takže pokud chcete zkusit recept s květákem, který není tepelně opracovaný, tak určitě zkuste tento. Jo a do tohoto salátu se používají i květákové listy. Když je opláchnete, tak na nich není nic špatného a normálně se mohou konzumovat.
Doba přípravy: 10 minut
Náročnost: malá
Počet porcí: 4
INGREDIENCE:
- 1/2 květáku
- 100 ml majonézy
- 1 malý bílý jogurt
- hladkolistá petrželka
- sůl, pepř
Postup, aneb jak jsem postupovala já:
Květák si pokrájíme na drobné kousíčky.Listy z květáku probereme od těch oschlých a ty ostatní pokrájíme na drobno.
Přidáme majonézu.
Také malý jogurt.
Osolíme a opepříme.
Přidáme hrst hladkolisté petrželky.
A půl malé cibulky. Nejlépe šalotky.
Vše důkladně promícháme a je hotovo.
Foceno: Olympus PEN E-PL7, M.Zuiko Digital 45 mm.
Jaj, to vypadá skvěle! Nezkoušela jsi ten samý, jen z brokolice? Mám ji doma a květák zrovna ne a když jsem viděla ty úžasné fotky, tak mě na to popadla strašná chuť... :D
OdpovědětVymazatTo bohužel ne :-(
VymazatAhoj Kači, dík za tip. K čemu ho běžně jíte, nebo s čím? ��
OdpovědětVymazatVětšinou ho dělám třeba při grilovačce, k masu nebo jen tak. My většinou jíme stylem, že na stůl dáme více jídla a každý si nabere :-)
Vymazat