SALÁT Z MLADÉHO KVĚTÁKU

Květák začal mít sezónu a tak je na čase vám představit recept, který dělá manžela rodina už roky.

Je to spojení chutí květáku, nejlépe toho mladého s domácí majonézou a bylinkami. Já jsem si tento recept poupravila a nastavila jogurtem. Je to odlehčená verze, která je stejně výborná, jako ta původní.

Takže pokud chcete zkusit recept s květákem, který není tepelně opracovaný, tak určitě zkuste tento. Jo a do tohoto salátu se používají i květákové listy. Když je opláchnete, tak na nich není nic špatného a normálně se mohou konzumovat.

Doba přípravy: 10 minut
Náročnost: malá
Počet porcí: 4

INGREDIENCE:
  • 1/2 květáku
  • 100 ml majonézy
  • 1 malý bílý jogurt
  • hladkolistá petrželka
  • sůl, pepř
Postup, aneb jak jsem postupovala já:
 Květák si pokrájíme na drobné kousíčky.
 Listy z květáku probereme od těch oschlých a ty ostatní pokrájíme na drobno.
 Přidáme majonézu.
 Také malý jogurt.
 Osolíme a opepříme.
 Přidáme hrst hladkolisté petrželky.
 A půl malé cibulky. Nejlépe šalotky.
 Vše důkladně promícháme a je hotovo.
Foceno: Olympus PEN E-PL7, M.Zuiko Digital 45 mm.  

4 komentáře:

  1. Jaj, to vypadá skvěle! Nezkoušela jsi ten samý, jen z brokolice? Mám ji doma a květák zrovna ne a když jsem viděla ty úžasné fotky, tak mě na to popadla strašná chuť... :D

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Kači, dík za tip. K čemu ho běžně jíte, nebo s čím? ��

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Většinou ho dělám třeba při grilovačce, k masu nebo jen tak. My většinou jíme stylem, že na stůl dáme více jídla a každý si nabere :-)

      Vymazat