A máme tu opět moje oblíbené luštěniny. Ano, já je naprosto miluji. Jím je v zimně v takové té teplé, hutnější formě, ale i v létě, kdy je smíchám s čerstvou zeleninou.
Tahle varianta je něco mezi. Můžete si to totiž dát studené a smíchat ještě třeba s rukolou a nebo teplé. Nebojte se do toho nakrájet i třeba kousek kuřecího masa. Alternativ je hodně. Ale nyní vám ukážu, jak to miluji nejvíce já.
Doba přípravy: 45 minut
Náročnost: malá
Počet porcí: 4
INGREDIENCE:
- 250 g sušené sóji
- hrst mungo fazolí
- 3 cibule
- 3 stroužky česneku
- 4 lžičky sušených rajčat
- 2 lžičky pesta
- 3 velká čerstvá rajčata
- sůl, pepř, olivový olej
Postup, aneb jak jsem postupovala já:
Nejprve si do hrnce vložíme sóju s mungo fazolemi a přivedeme k varu. Vaříme do měkka. Poté scedíme.Oloupeme si cibuli a pokrájíme na půl měsíčky.
Oloupeme si česnek a pokrájíme na tenké plátky.
Rozpálíme si pánev. Když je rozpálená kápneme na ní olivový olej a přidáme cibuli. Restujeme do zlatova.
Když je cibule téměř hotová, tak k ní přidáme česnek a také ho orestujeme. Cca 2 minty.
Nyní přidáme pokrájená sušená rajčata.
Také pesto, promícháme a stáhneme z plotýnky.
Celou směs smícháme s uvařenou sójou a mungo fazolemi.
Nyní si pokrájíme na kostičky rajčata a jen promícháme. Tím se prohřejí, ale nerozblemcají.
Nakonec můžeme podávat s čerstvou rukolou.
Podobne si ju pripavujem aj ja (: sóju s paradajkami milujem.
OdpovědětVymazatDaniela
Přijde mi, že plno lidí na sóju jako takovou zapomínají. Teď frčí vše ze sóji, ale tohle nikde moc nevidím. A přitom je to škoda. Je to výborné.
VymazatAhoj Kačí, soju jsem takto nikdy nejedla. Před chvilkou jsem tento recept dovařila (a část snědla), akorát jsem tam dala více pesta a přidala kukuřici a je to naprosto úžasné <3 děkuji :)
OdpovědětVymazatTo je super, to jsem ráda. Vždy je dobré do toho dát kus sebe a co je doma. Tyhle recepty jsou extrémně variabilní, takže změny jsou naopak vítány :-) Děkuji moc.
Vymazat