CUKETOVO LILKOVÁ BRUSCETTA


Grilovací sezóna nám sice za chvilku skončí, ale nezoufejme. Nemusíme přeci grilovat pouze venku na uhlí. my si třeba před 6ti lety koupili kontaktní gril a na něm většinou grilujeme i v létě. A nebo postačí trouba. V té to jde také raz dva.

Takže, ať už si budete tento recept připravovat ještě v létě venku na uhlí nebo doma v troubě, tak se do něj určitě pusťte s rychlostí blesku. Protože si ho zaručeně zamilujete a budete ujídat po celou zimu jako teplý zeleninový salát.

Jdeme na to...

Doba přípravy: 15 minut
Náročnost: malá
Počet porcí: 2

INGREDIENCE:
  • 3 střední cukety
  • 1 lilek
  • citronová kura ze čtvrtky citronu
  • trocha citronové šťávy
  • snítek plocholisté petrežele
  • 1-2 stroužky česneku
  • olivový olej
  • sůl, pepř
  • v případě zájmu chilli
Postup, aneb jak jsem postupovala já:
Nejprve si rozkrojíme cuketu i lilek na půl, pokapeme olivovým olejem a opečeme do měkka.
 Poté si cuketu i lilek nakrájíme na drobné kostičky a vložíme do mísy.
 Přidáme pokrájenou plocholistou petržel.
 Nastrouháme si citronovou kuru a přidáme jí tam také.
 Zakápneme trochou citronové šťávy.
 Přidáme prolisovaný česnek.
 Zakápneme olivovým oleje, osolíme a opepříme.
 Podáváme s opečeným plátkem pečiva.
 Foceno: Olympus PEN E-PL7, M.Zuiko Digital 45 mm.   

Žádné komentáře:

Okomentovat