Grilovací sezóna nám sice za chvilku skončí, ale nezoufejme. Nemusíme přeci grilovat pouze venku na uhlí. my si třeba před 6ti lety koupili kontaktní gril a na něm většinou grilujeme i v létě. A nebo postačí trouba. V té to jde také raz dva.
Takže, ať už si budete tento recept připravovat ještě v létě venku na uhlí nebo doma v troubě, tak se do něj určitě pusťte s rychlostí blesku. Protože si ho zaručeně zamilujete a budete ujídat po celou zimu jako teplý zeleninový salát.
Jdeme na to...
Doba přípravy: 15 minut
Náročnost: malá
Počet porcí: 2
INGREDIENCE:
- 3 střední cukety
- 1 lilek
- citronová kura ze čtvrtky citronu
- trocha citronové šťávy
- snítek plocholisté petrežele
- 1-2 stroužky česneku
- olivový olej
- sůl, pepř
- v případě zájmu chilli
Nejprve si rozkrojíme cuketu i lilek na půl, pokapeme olivovým olejem a opečeme do měkka.
Poté si cuketu i lilek nakrájíme na drobné kostičky a vložíme do mísy.
Přidáme pokrájenou plocholistou petržel.
Nastrouháme si citronovou kuru a přidáme jí tam také.
Zakápneme trochou citronové šťávy.
Přidáme prolisovaný česnek.
Zakápneme olivovým oleje, osolíme a opepříme.
Podáváme s opečeným plátkem pečiva.
Foceno: Olympus PEN E-PL7, M.Zuiko Digital 45 mm.
Žádné komentáře:
Okomentovat