Musím se vám přiznat. Doteď jsem ho kupovala. A chodila na něj do restaurací. Jenže, když si člověk uvědomí, kolik to stojí, tak by si tu výrobu hummusu měl aspoň jednou zkusit.
Nevím, jak vy, ale já miluji takový ten vláčný hummus. Ne ten suchý, který jsem na různých stránkách zahlédla. A miluji k němu čerstvou šťavnatou mrkev.
Pokud jste na stejné vlně, tak si zkuste připravit mojí variantu a sami uvidíte, jestli vám zachutná.
Jdeme na to...
Doba přípravy: 20 minut
Náročnost: malá
INGREDIENCE:
- 800 g cizrny i se šťávou (2 plechovky)
- 2 polévkové lžíce tahini pasty
- 2-3 stroužky česneku
- šťáva z citronu
- olivový olej
- sůl, pepř
Postup, aneb jak jsem postupovala já:
Plechovky hummusu (bez šťávy) nasypeme do foodprocesoru-sekáčku.
Přidáme tahini pastu a část šťávy z hummusu.Také česnek.
Také trochu soli.
A přidáme tak 4 lžíce olivového oleje.
A zakápneme citronem.
A vše rozmixujeme do hladkého krému.
Poté hummus ochutnáme. Pokud bude hummus moc suchý, tak přidáme ještě trochu olivového oleje. Ale aby hummus nebyl moc mastný, tak já vždy přidám i další trošku šťávy z cizrny nebo čisté vody.
Hummus je důležité dochutit dle svého, já miluji trochu více česnekový.
Nakonec hummus zasypeme uzenou paprikou a čerstvou petrželkou.
Hummus zbožňuju! Já si ho momentálně nedovedu představit bez špetky chili, špetky uzené sladké papriky a pořádné nálože obyčejné sladké papriky. Moc doporučuji, ne to Mňamka ;) i když základní recept, a vlastně i všechny ostatní obměny, jsou prostě topovka :D
OdpovědětVymazatTo zní skvěle. Super tip :-)
VymazatJdu namočit cizrnu! Já miluju hummus a teď tu slintám a do oběda daleko :/ Hezký den:)
OdpovědětVymazatJá také. Mohla bych ho jíst denně po tunách :-)
VymazatAhoj Kači, chtěla bych se zeptat, jaký máš přesně typ food procesoru? Hummus vypadá úžasně hladce a krémově :)
OdpovědětVymazatMám od značky Catler. Nikdy jsem lepší mašinu neměla. Kvalitní materiál a výborné výkony.
Vymazatmňam mňam, čas si znovu pořídit mixér /který jsem rozbila při poslední přípravě humumsu :D/
OdpovědětVymazat:-D Tak to je dobrý :-)
VymazatZkoušela jsem dělat hummus podle Tvého receptu, koupila jsem si na něj tahini pastu a přišla mi strašně hořká. Má to tak být? Jinak byl výborný.
OdpovědětVymazatjako hořká by neměla být, jsou to vlastně rozmixovaná sezamová semínka s olejem
VymazatPodle mě si pleteš pojem cizrna (surovina) a hummus (pokrm).
OdpovědětVymazatPřesně nevím, jak to myslíš.
Vymazattak zrovna dneska si v obchode rikam, hm nam chut na hummus dlouho hsrm neměla, drive jsem bydlela v UK s tak se da sehnat v kazdem obchodaku fakt vyborny. no dam do kosiku ciurnu, bohuzel nemají tahini pastu no nic doma aspon kouknu na recept a kam? no jasne ze zkusim vas blog a super náhoda:-) recept nemusim ani hledat je tam rovnou nachystanej! super super. ja tedy jeste pridam cerstvy koriandr a skoda ze uz nemam nas domaci česnek...ale uz se tesim ted az si ho udrlam :-))(
OdpovědětVymazatJéé tak to je super.
VymazatHummus v poslední době úplně miluju, takže mám zásobě několik plechovek cizrny:) Akorát teda nedávám tahini,ale trošku římskýho kmínu a pak stejně:) a taky mám radši ten mokrý, nakrájet zeleninu a je to bezva sváča :) zaujala mě ta uzená paprika, budu muset ozkoušet :)
OdpovědětVymazatS tou je to úplně bomba :-)
Vymazat