Květák, skořice a kokosové mléko? Jak to může chutnat? Říkala jsem si.
Pak jsem se tak stokrát ještě nezapomněla Artyho zeptat, jestli to fakt mám dělat nebo ne. Poslední věta před vařením byla: "Tak to kdyžtak vyhodíme, tohle ale prostě zkusit musím!".
Tak jsem se do toho pustila a výsledek? Nemám slov. Tak dobrou polévku jsem hodně dlouho nejedla.
Ve výsledku jsem uvařila jeden celý hrnec, který jsme byli schopni sníst za jedno odpoledne. To mluví snad za vše. Tak jí rozhodně zkuste a napište mi, jak vám chutnala.
Jdeme na to...
Doba přípravy: 40 minut
Náročnost: malá
Počet porcí: 3 litry
INGREDIENCE:
Těsto:- 1 květák
- 1 cibule
- lžička skořice
- Ghí nebo klasické máslo
- sůl, pepř
- 250 ml kokosového mléka
- voda
Postup, aneb jak jsem postupovala já:
Nejprve rozpálíme troubu na 200 stupňů, pak si omyjeme a pokrájíme květák na růžičky.
Cibuli si pokrájíme na půl kolečka.
Růžičky květáku rozprostřeme na plech a nasypeme na něj cibuli.
Posypeme malou lžičkou skořice.
Přidáme pár kousků Ghí nebo másla, které poklademe na květák.
Pečeme do zlatava.
Vložíme do hrnce a zalijeme kokosovým mlékem.
A 1 litrem vody.
Rozmixujeme do hladkého krému.
Osolíme.
Opepříme a ještě tak 5 minut povaříme.
Pokud chcete polévku před podáváním ozdobit, tak si schovejte pár kousků opečeného květáku a cibulky a přidejte petrželku.
Ač Arty nesnáší čili, tak prohlásil, že s čili je to ještě lepší. Tak schválně zkuste.
Řekla jsem si totéž... bože, to je kombinace :)) Ale vypadá skvěle, opravdu by mě zajímala chuť. Asi vyzkouším :)
OdpovědětVymazatSarko, rozhodne vyzkousej. Jak ja rikam, zkusit se ma vse. Nazor si udelas a potom 😊
VymazatSarko, rozhodne vyzkousej. Jak ja rikam, zkusit se ma vse. Nazor si udelas a potom 😊
VymazatKateřino, slušnost by byla dát odkaz nebo aspoň napsat stránku, odkud je recept opsaný :-(
OdpovědětVymazatPisi to u vsech receptu a tady mi to uniklo. Ale rozhodne to neni proto, ze bych to nechtela napsat. Naopak. Rada podporim ci odkazu na cloveka,ktery me inspiroval.
VymazatA priste to staci napsat ne tak vazne.😊 Ps: osloveni Katerino doslova nesnasim 😉
Polévku jsem jedla prvně minulý týden u mamky a právě teď se mi smaží květák doma. Je to úžasná kombinace a stojí za vyzkoušení, doporučuji
VymazatPolévku jsem jedla prvně minulý týden u mamky a právě teď se mi smaží květák doma. Je to úžasná kombinace a stojí za vyzkoušení, doporučuji
VymazatTo moc ráda slyším. Děkuji moc :-)
VymazatNa fotce plechu před pečením je ještě česnek? Já jestli patří do receptu, nebo ne? Děkuji a hezkou neděli ;)
OdpovědětVymazatByl ale nakonec jsem ho tam nedala a bylo to lepší :-)
VymazatTak som ju dnes vyskúšala :-D nemôžem povedať, že je to najlepšia polievka, akú som jedla, ale určite nie je zlá. Zaujímavá, iná chuť...to sa cení :) ďakujem za recept. M.
OdpovědětVymazatJe jiná, ale to mě na tom asi baví. Ale věřím, že se nezavděčí všem :-)
Vymazat