Stačí si udělat uzený vývar a pak do toho přidat květák a je to. Jedna z polévek, která je opravdu rychlá a bez práce. Přitom je chuťově dokonalá. Patří k mým nejoblíbenějším.
Takže pokud máte v lednici květák, tak tohle je jasná volba.
INGREDIENCE:
Na pánvi si orestujeme pokrájenou cibulku do zlatova.
K masu do hrnce přidáme ještě bobkový lisy.
Trochu pepře.
Orestovanou cibulku a vaříme minimálně hodinu a půl.
Mezitím si připravíme květák a pokrájíme ho na menší kousky. Rozdělíme na 1/3 a 2/3.
Z hrnce vyndáme kus uzeného uvařeného masa a bobkový list a přidáme do něj 2/3 pokrájeného květáku.
A také mrkev.
Chvilku povaříme. Když je květák měkký, tak celou polévku rozmixujeme do hladkého krému.
Polévku osolíme.
A přidáme do ní zpět pokrájené uzené maso.
Také přidáme zbylou 1/3 květáku a ještě chvilku povaříme. Jakmile bude květák měkký, tak polévku ochutnáme a popřípadě dopepříme a dosolíme.
A je hotovo. Na vrch můžeme posypat trochu pokrájené pažitky.
Foceno: Olympus PEN E-PL7, M.Zuiko Digital 45 mm.
Doba přípravy: 2 hodiny
Náročnost: malá
Počet porcí: 8
INGREDIENCE:
- 1 ks květáku
- 1 mrkev
- 200 g uzeného
- kousek másla
- 1 cibule
- 3 kusy bobkového listu
- voda
- sůl, pepř
Připravíme si velký hrnec a napustíme ho cca 3 l vody. Vložíme do něj kus uzeného masa a dáme vařit.
K masu do hrnce přidáme ještě bobkový lisy.
Trochu pepře.
Orestovanou cibulku a vaříme minimálně hodinu a půl.
Mezitím si připravíme květák a pokrájíme ho na menší kousky. Rozdělíme na 1/3 a 2/3.
Z hrnce vyndáme kus uzeného uvařeného masa a bobkový list a přidáme do něj 2/3 pokrájeného květáku.
A také mrkev.
Chvilku povaříme. Když je květák měkký, tak celou polévku rozmixujeme do hladkého krému.
Polévku osolíme.
A přidáme do ní zpět pokrájené uzené maso.
Také přidáme zbylou 1/3 květáku a ještě chvilku povaříme. Jakmile bude květák měkký, tak polévku ochutnáme a popřípadě dopepříme a dosolíme.
A je hotovo. Na vrch můžeme posypat trochu pokrájené pažitky.
Žádné komentáře:
Okomentovat