Já kupuji dýni Hokaido, protože je pro mě nejchutnější a vymýšlím s ní jeden recept za druhým.
Dělám muffinky, koláče, polévky, těstoviny a teď i noky. Vše naleznete u mě na blogu.
Tuto dýni kupuji na farmářských trzích každou sobotu za 15 kč/kus. Což je pro mě směšná cena, když si vezmu jaké kouzlo se z ní dá udělat.
A jelikož moje těstoviny s dýní a šalvějí mají u nás vždy obrovský úspěch, zkusila jsem udělat i noky.
Výsledek byl úžasný. Souhra šalvěje, nočku a pečené dýně je opravdu úžasná. A vege lidi mohou tleskat :-)
Doba přípravy: 30 minut
Náročnost: střední
Počet porcí: 4
INGREDIENCE:
- 350 g bramborových noků
- polévková lžíce másla
- 1 cibule
- hrst šalvěje
- 1/2 dýně hokaido
- parmezán, sůl, pepř
Nejprve se vrhneme na dýni, to trvá nejdéle. Vydlabeme a nakrájíme dýni na kostičky. Cca 2 cm x 2 cm.
Pokrájíme cibuli na jemno.
A přidáme na plech.
Zakápneme olivovým olejem.
Rozpálíme pánev a když je rozpálená tak na ní dáme lžíci másla. Já používám přepuštěné ghíčko.
Na máslo dáme noky a upečenou dýni a lehce prohřejeme.
Podáváme s trochou parmázánu a lístků šalvěje.
recept vypadá super..jen nevím,proč dýni loupete..hokaido se neloupe,škoda vitaminů,které se slupkou vyhodíte..slupka vždy krásně změkne..
OdpovědětVymazatProtože, ten recept byl psát pár měsíců po založení blogu a v té době jsem ještě téměř nevěděla, co je to vaření :-D Ne že dnes už to vím, stále se učím. U všech nových receptů už radím, že se neloupe, tak já to jdu smazat :-) Děkuji za upozornění.
VymazatKrásné nové fotky!
OdpovědětVymazatJéé děkuji za povšimnutí :-)
VymazatDobrý den, nevěřila bych, že to může být tak výborné! Přítel chtěl přidat, ale uz nebylo co :))
OdpovědětVymazatUrčitě zopakuji, díky moc za nápad!