Tohle byla ale výzva. Mám pocit, že tento recept obletěl svět. A ještě aby ne. Je oku lahodící, zajímavý a hlavně výborný. Proč pořád dělat přílohu k masu brambory, když můžeme upéct květák vcelku a ještě s výbornou rajčatovou omáčkou.
Přesněji jsem k tomu upekla kuře a byla to výborná kombinace. Tak jdeme na to...
Doba přípravy: 45 minut
Náročnost: malá
Počet porcí: 4 porce
INGREDIENCE:
- 1 květák
- 1 plechovka rajčat nebo 4 čerstvé spařené oloupané a pokrájené
- 3 lžíce pokrájené petrželky
- 2 kávové lžičky sušeného tymiánu
- 1 kávová lžička zauzené papriky
- sůl, pepř
- 4 stroužky česneku
- 1 polévková lžíce olivového oleje
- plátky mandlí
Do misky si nalijeme rajčata.
Přidáme pokrájenou petrželku.
Také tymián.Ještě zauzenou papriku.
Také trochu soli a pepře.
Zalijeme lžíci olivového oleje.
A celou směs promícháme.
Do zapékací formy vložíme květák.
Zalijeme ho směsí.
Posypeme plátky mandlí.
A dáme péct. Já na tyto věci používám tuto pečenku, která si myslím, že je pro dva jak dělaná.
Jinak si roztopte troubu na 170 stupňů a pečte cca 25 minut. Až bude květák hotový, tak vidlička květákem snadno projede.
A máme hotovo. Můžeme podávat jen tak nebo jako příloha k masu.
Tak týmto si ma dostala. Musím to (skoro) ihneď vyskúšať :)
OdpovědětVymazatSlavikStories
Čítanie je sexy
Zkus, je to takové nenáročné jídlo, které ale miluji :-)
VymazatKvěták mám moc ráda a tenhle recept vypadá úžasně. Nejen dle ingrediencí, ale i podle fotek. Určitě brzy vyzkouším-
OdpovědětVymazatwww.42stupnu.blogspot.cz
Děkuji moc, ať se povede a hlavně chutná :-)
VymazatSkvělé jídlo, letošní podzim ujíždím to teplé zelenině. Jen bych upravila slovosled v názvu článku na "Květák pečený v celku."
OdpovědětVymazatGratuluji k autorské kuchařce!
Dobrý tip :-)
Vymazatzkusili jsme a bylo to výborný, jak samostatně, tak i s masem! :) P. a D.
OdpovědětVymazatděkuju :-)
Vymazatzkusili jsme a bylo to výborný, jak samostatně, tak i s masem! :)
OdpovědětVymazatděkuju :-)
Vymazat