Tento recept je taková naše rodinná klasika. Kam jinam sáhnout, než po receptu, který miluji už od mala.
Takže to nebudu zdržovat a jdeme na to...
Doba přípravy: 30 minut
Náročnost: malá
Počet porcí: 4-6
INGREDIENCE:
- 1,3 kg červeného sterilovaného zelí (neslazeného)
- 4 střední cibule
- 2 lžíce cukru
- 4 lžíce kachního sádla
- 1-2 lžičky soli
Nejprve si pokrájíme cibuli na drobno.
Do kastrolu vložíme kachní sádlo a zapneme plotýnku na střední plamen.
Dále přidáme cibuli a orestujeme do zlatova.
Když je cibule zlatavá, tak k ní přidáme cukr a zkaramelizujeme ho.
Poté přidáme červené zelí.
Já používám toto farmářské z bedýnek.
Ještě přidáme sůl.
A povaříme. Vaříme tak dlouho, až se většina tekutiny zredukuje.
Podáváme s kachnou a bramborovým knedlíkem.
Foceno: Olympus PEN E-PL7, M.Zuiko Digital 45 mm.
Červené zelí máme taky moc rádi ;) super recept
OdpovědětVymazatKačka ze SISTERSHOODS
Děkuju :-)
VymazatA co použít syrový zelí?
OdpovědětVymazatUrčitě ta možnost je. Ale tak nějak jsem zvyklá kupovat tohle. Ani nevím proč :-)
Vymazat