Každý den na něj klikne několik desítek lidí a to mluví o tom, že jste si ten recept prostě a jednoduše zamilovali. A já se ani nedivím. Jedná se o Banánový rádoby cheesecake.
Je to totiž taková tvarohová varianta cheesecaku, který měl před několika lety obrovský boom v ČR.
No a není nic lepšího, než tuto variantu upravit a předělat jí do podzimní skořicové varianty. A ta se myslím více než povedla. Takže ho určitě zkuste. Určitě vám za něj návštěva nebo drahá polovička zulíbá ruce :-)
Tak krásné pečení přeji.
Doba přípravy: 20 minut (+ 45 min. pečení)
Náročnost: malá
Počet porcí: 10
INGREDIENCE: Pečící forma průměr 22 - 24 cm (forma IKEA)
Na korpus:
- 100 g krupicového cukru
- 150 g hladké mouky
- 1 sáček kypřícího prášku
- 1 vejce
- 100 g másla
- šťáva z 1/4 citrónu
Na krém:
- 50 g másla, roztátého
- 200 ml mléka
- 250 g nízkotučného tvarohu z vaničky
- 2 vejce
- 1/2 sáček vanilkového pudinku
- 80 g cukru krupice
- 1 lžička skořice
Ozdoba:
- 2 jablka a lžíce cukru
Postup aneb jak jsem postupovala já:
Odvážíme si cukr a vložíme do mísy.
Dále si odvážíme mouku.
Přidáme kypřící prášek.
Ještě vajíčka.
Také máslo.
Trochu citronu.
A důkladně zpracujeme. Těsto dáme do ledničky lehce zatuhnout.
PŘÍPRAVA KRÉMU:
Rozehřejeme si máslo a nalijeme do mísy.
Přidáme vlažné mléko.
Přidáme tvaroh.
Celá vajíčka.
Ještě cukr.
Půl sáčku pudinku.
Ještě přidáme lžičku skořice.
A důkladně promícháme.
Těsto vmačkáme do formy.
A zalijeme krémem.
Rozpálíme trochu na 150 stupňů a pomalu pečeme cca 30-45 minut. Poté důkladně vychladneme.
Mezitím si připravíme zkaramelizovaná jablka. Pokrájíme si jablka na kostičky.
Do kastrůlku vložíme lžíci cukru a na pomalu ho necháme roztavit. Hlavně nespěchat. Ať se nepřipálí.Když je takto rozteklý a zlatavý, tak...
Tak přidáme jablka.
V tuto chvíli karamel ztvrdne a tak je důležité k nim nalít trošku vody. Karamel se rozpustí. Jablka vaříme tak dlouho, až se voda vypaří.
Jablka položíme na koláč.
To vypadá naprosto božsky. :O ♥ a na podzim se tohle opravdu hodí, určitě vyzkouším. :) Zbožnuji tvoje recepty, jsou skvělé. :) ♥ www.fitfoodhealthy.blogspot.cz
OdpovědětVymazatDěkuji moc. Tak se pak pochlub fotkou. :-)
VymazatMám tady zbylá jablka a přemýšlím co a jak .... tohle je ideální kombinace :) Jdu hned na to :))
OdpovědětVymazatNo tak to je ideální načasování. Tak ať se povede :-)
VymazatMilá Kačko,
OdpovědětVymazatsleduji tě od doby, kdy tě LU "objevila", jestli to tak můžu říct.. :-)
Tento recept jsem tu ale nenašla a tak jsem moc ráda, že jsi ho aktualizovala. Včera jsem ho upekla a sklidila velkou pochvalu! Všichni 3 synové i manžel si ho pochvalovali - to je co říct, každý má jiné chutě! :-D
Nelze tu vložit fotku, ale kdybys chtěla, pošlu, jak se mi povedl.
Moc děkuji a jen tak dál.
Kamča
Kamčo, to je úžasné, děkuji moc za krásný vzkaz, to mi vždy udělá obrovskou radost :-)
VymazatZkus ještě podobnou variantu a to Banánový rádoby cheesecake, je s banánem a ten miluje také úplně každý :-)
Kačí, o víkendu jsem zkoušela a jenom se po něm zaprášilo :)
OdpovědětVymazatjééé já mám takovou radost :-)
VymazatTenhle koláč jsem pekla v neděli u rodičů a dnes, když jsem přijela a těšila se na kousek týhle sladký dobroty, tak jsem mela smůlu :/ jednoduchý a tak dobrý koláč, super :)
OdpovědětVymazatKrásně řečeno, přesně, v jednoduchosti je krása :-)
VymazatHa! Ten je boží! Udělala jsem ho teď ve čtvrtek o státním svátku. Bodejť když se 6 lidí celý den motá po kuchyni/obýváku a jen mastí karty nebo Člověče... a furt je honí mlsná. Povedl se a dneska dělám druhé kolo. Dcera mi četla recept a pak ti tu surfovala až se zasekla u horké čokolády s maršmelounama. A kde je teď? Na cestě do obchodu pro smetanu :-D Tak jo, dnes ve znamení smoothcooking, yahooo Pěkný víkend!
OdpovědětVymazatTo je tak krásný, už to jak si dokážete užít společný čas, tak to, že vás těší moje recepty. Děkuji moc :-)
Vymazat