Už z loňska vím, že jedlé dárky opravdu milujete. A za to jsem vážně ráda. Já to mám totiž stejně tak.
Nedávno mi přišel balík od jedné čtenářky a v něm bylo spousta malých balíčků, ve kterých se nacházelo nespočet nápaditých dárků. Ale ne ledajakých. Vše bylo ručně vyrobené. Já se nad tím rozplývala a byla celá rozněžnělá. Hlavní, co mě napadalo bylo, kolik času nad tím asi musela strávit. A to je kvůli mě. Ručně vyrobené dárky dokáží opravdu zahřát u srdíčka.
A jelikož se blíží Vánoce, tak jsem si řekla, že by bylo krásné vám připravit nějakou inspiraci. První, který mě napadl, byla skleněná láhev plná suchých ingrediencí na koláč. Poté vlastně stačí jen přidat pár vlhkých ingrediencí, jako je vajíčko, mléko a máslo, promíchat a je hotovo.
Doufám, že se vám tato inspirace zalíbí a někoho ve svém okolí také potěšíte.
Doba přípravy: 15 minut
Náročnost: malá
Počet kusů: 1
Počet kusů: 1
INGREDIENCE:
- Skleněná láhev cca 1 litr
- 200 g hladké mouky
- 4 lžíce kakaa
- hrst slunečnicových semínek
- 100 g cukru
- hrst strouhaného kokosu
- 1 kypřící prášek do perníku
- 80 g čokolády
- hrst lískových oříšků
Obdarovaný ještě přidá:
2 vejce (z bílku vyšlehej bílek)
100 g másla
200 ml mléka
100 g másla
200 ml mléka
Postup aneb jak jsem postupovala já:
Přidáme 100 g hladké mouky.
Poté dvě lžíce kakaa.
Dále hrst slunečnicových semínek.
Také 100 g cukru.
Poté hrst strouhaného kokosu.
Nyní znovu 100 g hladké mouky.
A ještě 2 lžíce kakaa.
Nesmíme zapomenout na kypřící prášek do perníku.
Téměř nakonec 80 g mléčné čokolády.
A nakonec hrst lískových oříšků.
Sepište recept na papírek a dopište:
PŘIDEJ:
2 vejce (z bílku vyšlehej bílek)
100 g másla
200 ml mléka
Vše smíchej a peč na 170 stupňů cca 30 minut.
Zavedla jsem v práci krásnou tradici. Na lístky napíši jména kolegyň a každá si jednu vylosuje, té pak dá dáreček v rozmezí 100 - 150 kaček. Já dávám vždycky jedlé dárky :-) A tohle je super tip. Děkuji.
OdpovědětVymazatTohle úplně miluju. Je krásné dávat si dárky a nejde o to, kolik stojí. A jedlé dárky? To je úplně dokonalé. Každý by měl hlavně ocenit tu práci.
VymazatTak tohle je úplně boží nápad. Sama letos přemýšlím, jaký jedlý dárek dám prababičce (102let). Každý rok jí dávám domácí likér, ale letos jsem těhotná, tak ho dělat nebudu. Ovšem vyvstává právě otázka, co tedy. Takže moc děkuji za inspiraci. :)
OdpovědětVymazatTak za první gratuluji k těhotenství a teda ten věk babičky? To je neskutečné. Nádhera. Určitě jí taková to lahev potěší :-)
VymazatTo vypadá nádherně, chtěla jsem se zeptat, to máslo má být rozpuštěné? Děkuju :)
OdpovědětVymazatRozpuštěné nebo povolené, aby se snadno zapracovalo :-)
VymazatParáda, děkuju moc!
VymazatAhoj, vloni jsem dala všem svým kamarádkám jedlý dárek a měl velký úspěch. Je to dárek opravdu od srdce ♥
OdpovědětVymazatPřesně tak, je to originální a rozhodně to zahřeje u srdce.
VymazatKačí, úplně super nápad! :) Akorát teď nevím, kde seženu takovouhle hezkou litrovou láhev...
OdpovědětVymazatHih já jí mám z kauflandu, prodávají tam něco jako Kubík, takový mrkvovo jablečný džus asi za 11 Kč. Takže to celkově vyjde levně. Vypiješ pití a zbyde lahev. A tyhle lahve nosím i na pikniky s domácí limonádou.
VymazatRozdala jsem těchto Perníkových koláčů už 5 a všem obdarovaným vyrazilo "balení" dech. Díky za inspiraci!
OdpovědětVymazatjééé tak to mám obrovskou radost :-)
VymazatAhoj Kači! moc děkuju za inspiraci na krásný dárek! :) jen se chci zeptat, jmenuje se to Perníkový koláč - ale kromě kypřícího prášku do perníku tam nic "perníkového" není, tak mě jen zajímá, jestli chutná opravdu po perníku :) Předem děkuju za odpověď :) Hezký den, Simona
OdpovědětVymazatAhoj Simčo, já dávám buď klasický kypřící prášek plus perníkové koření a nebo kypřící prášek do perníku. A stačí. Ale pokud chceš zvýraznit chuť, tak tam přidej trochu perníkového koření. Rozhodně tím nic nezkazíš :-)
VymazatMiluju jedlé dárky - když už člověk vlastně neví, co tomu dotyčnému dát, tak jedlý dárek aspoň doma nestraší dlouho :o) Tady u tohohle mi úplně nesedí na nutnost ještě něco přidávat, ale inspirovala jsi mě k výrobě instantního chleba podle jiného tvého receptu :) Tam se dá všechno mít v suché (sušené) podobě, takže by to stačilo jenom zalít vodou, vyhňácat a upéct, hm! A navíc to nebude sladké, což mi na Vánoce přišlo vždycky takové... navíc k tomu všemu cukroví; to si nechávám na narozeniny.
OdpovědětVymazatAle balení je moc hezké.
Každopádně díky za tu inspiraci, přesně to se mi teď hodilo!
No super, to máš naprostou pravdu. Teď jsi zase inspirovala ty mě a pokud budu mít čas, tak to nafotím jako další inspiraci. Děkuji moc :-)
VymazatGreat inspiration for holiday's gift. Thank you.
OdpovědětVymazatthank you .-)
VymazatSuper, děkuji za tip. :) Předešlé vánoce jsem dělala domácí arašídové máslo do menších dóz.
OdpovědětVymazatAhoj Kaci, vcera jsem timto jedlym darkem obdarovala kamaradku - k svatku �� Mic se libil napad a doufam, ze pernikove koreni ji pekne naladi vanocni atmosferou. Prozrad, na jak velkem plechu tento kolac upeci? Diky, M.
OdpovědětVymazatAhoj, na aky velky plech je prosim tento kolac? �� mam 0,75 l flasu, tak ci sa nieco stane, ak zmensim mnozstva surovin. Diky moc ��
OdpovědětVymazatTip pro Katku i ostatní! Obsah se krásně (no dobře, trochu tipťop) vejde i do sklenice od passaty z Lidlu. Krásné, klidné a požehnané svátky všem!
OdpovědětVymazatTa láhev má 0,75 litru a aktuálně stojí v kaufu i s tím dzusem 14,-. Koláč dnes upečen, díky za nápad.
OdpovědětVymazatSkvělá inspirace, letos se pokouším hlavně o jedlé a domácí dárky. A tohle je perfektní :) Mockrát děkuji. Jen malá drobnost: V návodu máte "z bílků vyšlehej bílek" místo sníh :)
OdpovědětVymazat