Letos pro vás budu mít hned dva recepty. Na něco k pivu a na něco spíše pro dámy. Ač neříkám, že páni si to nezamilují. Můj Arty to doslova zhltnul.
Je to veganská pomazánka, která bude zaručeně chutnat i neveganům s grilovanou paprikou podávaná na křupavém chlebu.
Doba přípravy: 20 minut
Náročnost: malá
INGREDIENCE:
- 800 g cizrny i se šťávou (2 plechovky)
- 2 polévkové lžíce tahini pasty
- 2-3 stroužky česneku
- šťáva z citronu
- olivový olej
- sůl, pepř
- chléb
- červená paprika
- provencálské koření, pepř a sůl, olivový olej
Postup, aneb jak jsem postupovala já:
Nejprve si připravíme klasický hummus. Takže cizrnu, tahini pastu, česnek, citron, olivový olej, sůl, pepř a vodu z cizrny nalijeme do robota s noži a vytvoříme hladkou hmotu. Dochucujte raději postupně.Nakrájíme si chléb na tenké plátky a každý opečeme do křupava.
Poté si pokrájíme papriku na kostičky, pokapeme olivovým olejem, zasypeme provencálským kořením, solí a pepřem a vložíme na pánev. Lehce opečeme, ale aby paprika zůstala stále křupavá.
Na plátek chleba dáme vrstvu cizrnové pomazánky.
Přidáme grilovanou papřiku a trochu hladkolisté petrželky. Podáváme se sklenkou vína :-)
Foceno: Olympus PEN E-PL7, M.Zuiko Digital 45 mm.
Mňam, tie vyzerajú skvelo! :)
OdpovědětVymazatMy blog : THE COLORFUL THOUGHTS
děkuji :-)
Vymazat