Jsou slazené pouze banánem a trochou medu. Banán sám o sobě sušenky krásně nadýchá a jsou opravdu výtečné. Takže neváhejte a vyzkoušejte je :-)
Doba přípravy: 60 minut
Náročnost: střední
Počet porcí: 30 ks
INGREDIENCE:
- 180 g másla
- 1 banán
- 6 lžic medu
- 300 g hladké mouky
- strouhaný kokos
Postup, aneb jak jsem postupovala já:
Rozehřejeme si troubu na 160 stupňů.
Nejprve si odvážíme 180 g másla a vložíme do mísy, ve které budeme hnětat těsto.
Med přidáme k máslu.
Rozčvachtáme banán a přidáme k máslu.
Také 300 g hladké mouky. Já použila tuto na křehké těsto, která je na sušenky a cukroví dokonalá.Když je těsto důkladně propracované, tak ho vložíme tak na 15-30 minut do ledničky. Zatuhne a bude se s ním lépe pracovat.
Vykoulíme cca 1-2 cm velkou kuličku, dle toho, jak chcete mít velké sušenky.
Každou kuličku položíme na strouhaný kokos a lehce zmáčkneme.
Položíme na plech a pečeme cca 10 - 15 minut do zlatava.
Sušenky můžeme ještě lehce pocukrovat moučkovým cukrem.
Foceno: Olympus PEN E-PL7, M.Zuiko Digital 45 mm
Ty jsou nádherné
OdpovědětVymazatDěkuji :-)
VymazatDnes jsem zkoušela a musím říct, že jsou naprosto dokonalé! A když jsem je donesla na stůl zaprášilo se po nich takovou rychlostí, že příště rozhodně ze dvou dávek :)
OdpovědětVymazatTaké jsem zkusila polovinu místo s kokosem s brusinkami a i ty byly naprosto boží.
Děkuju za recept a těším se na nějaký tvůj další :)
Tohle mě vždy nejvíc potěší :-)
VymazatAhoj Kačko tak jsem je v sobotu dělala jsem strašně dobré hodně lidí říká ,že jsou málo sladké ,ale mě to vůbec nevadilo já to mám tak ráda jenom jsem jich měla více než 30 ks jak jsi psala , ale dělala jsem je stejně velké a mně pečení strašně baví a u tebe se vždy inspiruji u žádné jiné blogerky se na recepty nedívám .Máš můj obdiv. Ahoj Natálie
OdpovědětVymazatTak to jsem ráda. Já jsem to tak nějak počítala od oka, tak jsem to asi podcenila :-)
VymazatMéně sladké jsou, ale ono také hodně záleží, zda ten banán je hodně sladký nebo je takový normálně sladký :-) Ale nikomu to zatím nevadilo. Kdyžtak tam příště přidej o lžíci víc cukru a uvidíš :-)
Recept vypadá skvěle,chci se jen zeptat, zda by to nešlo třeba i z ovesné (nebo celozrnné, špaldové, pohankové či jiné) mouky?
OdpovědětVymazatUrčitě ano, ale sama jsem to nezkoušela. Ale určitě je na čase to inovovat :-) Napiš, jak se to povedlo :-)
VymazatAhoj Kačí :) zrovna je zkouším! ;) Jsou moc pěkné na oko, akorát nevím, jestli jsem je nenechala v troubě krátkou dobu. Na povrchu jsou do zlatova, ale uvnitř jakoby ještě potřebovaly dopéct. Teď dělám druhý plec, tak se pokusím nechat ho tam déle ;) Máš super recepty! :) děkuji
OdpovědětVymazatOno hodně záleží, jak peče trouba, takže je možné, že se to trochu liší. Takže určitě dej raději na svoje uvážení :-)
VymazatPoužila jsem 180g pšeničné mouky, zbytek pohanková. Sušenky moc chutnají dětem, dospělým spíš ne, ale o to mi ani nešlo. Jen jsou hodně drobivé. Nevím, zda je to pohankovou moukou, nebo jsou drobivé i ty Vaše. Každopádně jednoduchý příjemný recept.
OdpovědětVymazatTo asi bude tou moukou, mně to nedrobilo, ale nevadí, hlavně že chutnají :-)
Vymazat