Tahle kombinace se zázvorem zjemněná ricottou je asi nejlepší. Zázvor v ní lehce štípe, takže krásně zahřeje a provoní byt.
Doba přípravy: 60 minut
Náročnost: malá
Počet porcí: 8
INGREDIENCE:
- 1 kg mrkve (můžeme dát půl na půl s batáty)
- 2 cibule
- 1 brambora (nemusí být)
- plátek zázvoru nebo lžička sušeného
- 120 ml smetany 30-33 %
- voda dle potřeby
- olivový olej, sůl, pepř
- na zjemnění v případě zájmu ricotta
Postup aneb jak jsem postupovala já:
Nejprve si nakrájíme cibuli na jemno.
Rozpálíme si hrnec, přidáme olivový olej a cibuli, kterou restujeme do zlatava.
Když je cibule zlatavá, tak k ní přidáme mrkev a brambory a ještě chvíli restujeme.
Přidáme zázvor.
A také sůl a pepř.
A zalijeme smetanou a cca 1 litrem vody.
Vaříme cca 15 minut, až zelenina změkne. Celý krém důkladně rozmixujeme do hladkého krému.
Polévku nakonec zjemníme ricottou, přidáme pepř a hladkolistou petrželku.
Vypadá úžasně, poslední dobou zkouším experimentovat s polévkami a zamilovala jsem se do těchto krémů, doma jim taky chutnají :) Tuto kombinaci určitě vyzkouším.
OdpovědětVymazatJá to také miluji, je to rychlé a jednoduše dobré :-)
VymazatVypadá to krááásně, jednoduše a rychle. Dneska vyzkouším ;-)
OdpovědětVymazatPerfektní. Jak chutnala?
VymazatZítra ji plánuju dělat, tak snad bude chutnat. Ale: půl litru vody (v postupu), nebo mlíka (v seznamu surovin)?
OdpovědětVymazatJako že tam přidáš půl litru mléka a cca půl litru vody. Tu případně ještě přidáš dle potřeby :-)
VymazatTak polívka už je uvařená i snězená. Díky za inspiraci a za recept, chutnala!
OdpovědětVymazatTak to moc ráda slyším :-)
VymazatMoje první uvařená mrkvová polévká. Byla výborná. Děkuji moc za recept!
OdpovědětVymazat