Znáte tu chvíli, kdy přijdete vymrznutý z venku, odložíte kabát a hledáte něco na zahřátí. V tu chvíli na plotně bublá polévka, vy si ji nalijete do misky, usadíte se, uvelebíte a vychutnáváte horké doušky po lžících, které vás pomalu zahřívají. Ano, přesně proto ty polévky miluji.
Podobné krémy dělám většinou se smetanou nebo kokosovým mlékem. Tentokrát jsem měla doma riccotu a tak jsem si řekla, že jí zkusím do polévky přidat. Nakonec to bylo opravdu vynikající a rozhodně se k této variantě v nejbližší době ještě vrátím.
Doba přípravy: 60 minut
Náročnost: malá
Počet porcí: 4
INGREDIENCE:
- 300 g špenátu
- 1 brokolice
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 1 l vody
- 2-3 stroužky česneku
- máslo, sůl, pepř
- 1 kelímek riccoty
- krutony z pečiva
Nejprve si pokrájíme cibuli na drobno.
Rozpálíme si hrnec, když je horký, vložíme do něj lžíci másla a pokrájenou cibuli. Tu restujeme do zlatava.
Mezitím si nastrouháme mrkev. Když nám cibule zlátne, tak jí přidáme do hrnce a ještě chvíli společně restujeme.
Zatím si pokrájíme brokolici na růžičky i s očištěným košťálem. Tu přidáme do hrnce a zalijeme 1 litrem vody. Přidáme ještě listy špenátu, osolíme, opepříme, přidáme stroužky česneku a vaříme cca 10 minut.
Poté celou polévku rozmixujeme do hladkého krému. Přidáme kelímek riccoty a rozmícháme ji. Poté dochutíme solí, pepřem a popřípadě ještě česnekem.
Podáváme s opečenými kousky pečiva.
Foceno: Olympus PEN E-PL7, M.Zuiko Digital 45 mm
Žádné komentáře:
Okomentovat