JARNÍ KUŘÁTKO

Doba přípravy: 90 minut
Náročnost: malá
Počet porcí: 4-6

INGREDIENCE:

  • 1 celé kuře
  • sůl, pepř
  • 10 stroužků česneku
  • kůra z půlky citronu
  • šťáva z citronu
  • olivový olej nebo máslo
  • tymián
  • hladkolistá petrželka
Příloha:
  • 6 mrkví
  • 10 brambor
  • 2 cibule
Postup aneb jak jsem postupovala já:
Rozpálíme si troubu na 170 stupňů.
Připravíme si kuře, které osolíme a opepříme ze všech stran.
 Oloupeme si česnek, pokrájíme na půlku a nasypeme kolem kuřete.
 Kuře ještě posypeme citronovou kůrou.
 A zalijeme šťávou z citronu.
 A nakonec posypeme tymiánem.
 A ještě zalijeme trochou olivového oleje nebo přidáme plátek másla.
Pečeme cca 1 hodinu. V tu chvíli si na plech pokrájíme zeleninu, kterou také zakápneme olivovým olejem a dáme péct ještě i s kuřetem.
Když je zelenina zlatavá a měkká a kuře má křupavou kurku, tak vše vyndáme a podáváme posypané hladkolistou petrželkou.
 
Foceno: Olympus PEN E-PL7, M.Zuiko Digital 45 mm  

Žádné komentáře:

Okomentovat