A tak jsem si řekla, čím to nahradit. Došlo mi, že na mrazáku mám domácí noky. Jednou za čas se totiž pustím do přípravy noků, uvařím napůl a zamrazím. Pak je stačí jen minutku povařit a máte ihned hotové domácí noky.
Koupila jsem tedy brynzu a postupovala úplně stejně, jako když dělám tuto dokonalou slovenskou pochoutku.
A když už jsme u těch halušek. Schválně mi napište do komentáře, jaké halušky milujete více. Ty brynzové nebo ty s uzeným a zelím?
Moje babička pochází ze Slovenska (tedy napůl) a od mala jsem vykrmovaná těmi s uzeným a zelím. Ale čím jsem starší a objevuji nové chutě, tak naprosto miluji i ty s ovčím sýrem, tedy brynzou.
Doba přípravy: 15 minut
Náročnost: malá
Počet porcí: 4
INGREDIENCE:
INGREDIENCE:
- 500 g noků (recept na domácí ZDE)
- 125 g brynzy
- 4 polévkové zakysané smetany
- 100 g slaniny
Postup, aneb jak jsem postupovala já:
Nejprve uvaříme noky ve slané vodě.
Pokrájíme slaninu na tenké proužky a vložíme na pánev. Opékáme jí pomalu na středním plameni do křupava.Do misky vložíme brynzu.
Přidáme 4 lžíce zakysané smetany a promícháme.
Směs smícháme s uvařenými noky.
A na vrch noků poklademe křupavou vypečenou slaninu (tekutý tuk tam nedávejte). A posypeme pokrájenou petrželkou.
Foceno: Olympus PEN E-PL7, M.Zuiko Digital 45 mm.
Milujeme brynzové ,ale bez té zakysanky - to mi ani nelahodí oku ...a brynzou a slaninou je to famozní a posypané koprem ....úžasné. Vyzkoušej. H.
OdpovědětVymazatAle je to vážně super. Ale chápu, že sto lidí sto chutí :-)
VymazatPřesně takto jsem měla chuť na bryndzu já. Koupila jsem čerstvou nepasterizovanou. A místo halušek ovesnou kaši :D podobně to dělala i Bjukitchen, spolu se zelím :) zkus to někdy až zase budeš mít chuť ;)
OdpovědětVymazatooo to zní skvěle :-)
Vymazat