Proč ne? Je totiž vážně výborný.
Když začne chřestová sezóna, tak se snažím chřest používat naprosto všude. Chci se ho vždy nabažit, protože to trvá chvilku a je po sezóně.
Dále se snažím, abych co nejvíce zachovala chuť, vitamíny a živiny v chřestu. Sice quiche z chřestu je také naprosto skvělý, ale takový blanšírovaný je snad nejlepší.
Jak ho milujete nejvíce vy?
Další chřestové recepty:
Noky s pancettou a zeleným chřestem
Chřest s cuketou v rajčatové salze
Quiche se zeleným chřestem
Chřestová polévka bez smetany
Bramborový salát s chřestem a pomerančovou zálivkou
Doba přípravy: 15 minut
Náročnost: malá
Počet porcí: 4
INGREDIENCE:
- 500 g zeleného chřestu
- 4 hrsti baby špenátu
- 4 hrsti rukoly
- jahody
- balsamico, sůl, pepř
Napustíme hrnec vodou, osolíme a dáme ji vařit.
Když se voda vaří, tak do ní vložíme chřest a za 2 minuty ho vyjmeme.
Tím zachováme barvu, živiny a hlavně chuť chřestu.
Poté chřest nakrájíme na 5 cm kousky.
Omyjeme rukolu, špenát a jahody.
Smícháme rukolu se špenátem a vložíme na talíř. Poklademe chřestem a kousky jahody.
Celé zakápneme krémovým (hustým) balsamicem, olivovým olejem, osolíme a opepříme. A můžeme podávat.
Foceno: Olympus PEN E-PL7, M.Zuiko Digital 45 mm.
Žádné komentáře:
Okomentovat