Každý to známe. Těšíme se na mazanec, tak ho upečeme. Jenže pak dostaneme jeden o maminky, druhý od babičky a třetí třeba ještě od tchýně. Nebo aspoň tak se to děje u nás. Takže i přes obrovskou chuť ukrojit si plátek toho lahodného nasládlého bochníku namazaného máslem se po chvíli dostaví malá zoufalost, co s ním. Vždy jeden zamrazím na pozdější chvíle a z dalšího kousku udělám francouzské tousty.
Věřte, že to je dokonalost. Ty kousky rozinek a mandlí v tom jsou naprosto boží. Takže neváhejte a hned zítra to vyzkoušejte. Nebo ještě dnes?
Doba přípravy: 10 minut
Náročnost: malá
Počet porcí: 2
Počet porcí: 2
INGREDIENCE:
- 4 plátky mazance
- 2 vejce
- 1 lžička vanilkové pasty nebo 1 lusk vanilky
- 1/2 lžičky skořice
- 1/2 dcl mléka
- špetka soli
- lžíce másla na opečení
Na ozdobu:
- jahody, kiwi, banán či jiné ovoce
- javorový sirup
- šlehačka
Postup aneb jak jsem postupovala já:
Do hlubokého talíře si vyklepneme vejce.
Přidáme špetku soli.Také skořici.
Ještě vanilkovou pastu nebo vanilkový lusk.
Naředíme mlékem.
A pořádně promícháme.
Pokrájíme si mazanec.
Rozpálíme pánev na střední plamen a přidáme máslo.
Vyrácháme mazanec z obou stran ve směsi.
Opečeme pomalu z obou stran.
Podáváme s kupou ovoce a šlehačky.
Žádné komentáře:
Okomentovat