Ryby samozřejmě ráda griluji, peču, ale také jím syrové. K tomu je ale důležité mít jednu zásadní věc a to dobrého dodavatele čerstvých a kvalitních ryb.
Pokud ho máte, tak už vám nestojí nic v cestě a můžete si se mnou připravit tento úžasný, rychlý recept.
Doba přípravy: 15 minut
Náročnost: malá
Počet porcí: 2-3 porce
INGREDIENCE:
Náročnost: malá
Počet porcí: 2-3 porce
INGREDIENCE:
- 200 g čerstvého tuňáka
- 1/4 malé šalotky
- půl lžičky strouhaného zázvoru
- šťáva z citronu
- sezam
- sójová omáčka Kikoman
- arašídový olej
- koriandr
Na salátek:
- avokádo
- citron
- sůl, pepř
Postup aneb jak jsem postupovala já:
Nejprve si na drobno pokrájíme čtvrtku šalotky. Čím více na jemno, tím lépe.Nastrouháme si zázvor.
Připravíme si tuňáka. Pokrájíme ho na menší kostičky. Vložíme do misky, přidáme trochu šalotky a trochu zázvoru. Vždy se řiďte dle chuti. Někdy může být chuť výraznější a tak je lepší dávat všeho méně, ať to nepřebije chuť tuňáka. To by byla škoda.
Zakápneme šťávou z citronu.Přidáme lžičku sezamu.
Lžičku sojovky.
A lžičku oleje.
Nakonec přidáme trochu na jemno pokrájeného koriandru. Vše důkladně promícháme a ochutnáme. V případě potřeby ještě dochutíme.
SALÁTEK:
Vydlabeme si avokádo.
Pokrájíme na kostičky a vložíme do misky.
Zakápneme citronem. A osolíme a opepříme.
SERVÍROVÁNÍ:
Já použila tuto tvořičku, ale můžete použít i plechovku od rajčat nebo nandat salátek na talíř bez tvarování.
Dáme tedy vrstvu avokádového salátku. A na ní dáme vrstvu tuňáka.
V případě zájmu vrchu posypeme kousky chilli.
Podáváme s kouskem pečiva.
Foceno: Olympus PEN E-PL7, M.Zuiko Digital 45 mm.
Mňaaaam.
OdpovědětVymazat