Náročnost: malá
Počet porcí: 19 koulí
Počet porcí: 19 koulí
INGREDIENCE:
Masové koule:
- 500 g mletého hovězího masa
- 1 malá cibule (nejlépe jarní cibulka)
- 2 stroužky česneku
- hrst směsi bylinek (já použila medvědí česnek, petrželka, bazalka a tymián)
- 1 vejce
- 2 lžičky hořčice
- sůl, pepř, olivový olej na smažení
Rajčatová omáčka:
- 2 plechovky pokrájených rajčat
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- lžička balsamika
- sůl, pepř a snítek tymiánu
Postup aneb jak jsem postupovala já:
Nejprve se pustíme do přípravy masových koulí. Do mísy si vložíme maso.Přidáme na drobno pokrájenou cibuli.
Prolisujeme česnek.
Pokrájíme si bylinky a přidáme také k masu.
Vyklepneme k tomu jedno vejce.
Ještě přidáme hořčici.
Osolíme a opepříme.
A důkladně promícháme.
Rajčatová omáčka:
Pokrájíme si na drobno cibuli.
A na troše olivového oleje ji orestujeme.
Když je zlatavá, tak přidáme česnek pokrájený na plátky a opět restujeme cca 3 minuty.
Zalijeme to rajčaty.
Přidáme balsamiko.
Můžeme přidat trochu chilli.
Osolíme a opepříme.
Přidáme snítek tymiánu a necháme probublat.
Opět se vrátíme k přípravě masových koulí. Ze směsi si vyválíme stejnoměrné koule.
Rozpálíme si pánev a přidáme na ní masové koule.Zakápneme olivovým olejem a ze všech stran opékáme.
Opečené masové koule podáváme s rajčatovou omáčkou a popřípadě bramborovou kaší. Výborná je i ta Medvědí.
Foceno: Olympus PEN E-PL7, M.Zuiko Digital 45 mm.
Nedávno jsem zkoušela tento recept o víkendu a muž mě odměnil pochvalou a náš 14-ti měsíční gurmán slovy mňam mňam s pusou celou od omáčky�� Určitě jsem nedělala naposled! Děkuji za recept. Dominika
OdpovědětVymazatJéé to je tak krásný. Děkuji moc :-)
Vymazat