PEČENÁ ČERVENÁ ŘEPA PODÁVANÁ S PLÁTKY ŘEDKVIČKY, RUKOLOU, KOZÍM ŽERVÉ


PŘEDKRM
6 porcí

INGREDIENCE:
  • 1 střední červená řepa
  • 150 g kozího žervé
  • 50 g rukoly
  • hrst vlašských ořechů
  • 2 ředkvičky
  • sůl, pepř
  • lanýžový olej

Postup aneb jak jsem postupovala já:
Omyjeme řepu a zabalíme jí do alobalu. Rozpálíme troubu na 180 stupňů a pečeme cca hodinu a půl. Necháme vystydnout.

Poté řepu nakrájíme na tenké plátky (já použila škrabku). Tyto plátky podáváme s natrhaným žervé, kousky polámaných ořechů, pokladenou rukolou a tenkými plátky ředkvičky. Osolíme, opepříme a nakonec zakápneme olivovým olejem.


4 komentáře:

  1. waau, tak to vypadá opravdu skvěle. Červené řepě jsem přišla na chuť tak rok zpět a od té doby ji používám velmi často. Určitě vyzkouším :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já jí taky dlouho nemohla přijít na chuť a teď jí dávám všude :-D

      Vymazat
  2. Pečená červená řepa je opravdu moc dobrá. Na těch fotkách s čerstvými ředkvičkami, to by se jednomu sbíhaly sliny. Jen ta porce je nějak maličká :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to dělala jako předkrm. Samozřejmě je na každém, kolik si toho na talíř nandá :-)

      Vymazat