PŘEDKRM
6 porcíINGREDIENCE:
- 1 střední červená řepa
- 150 g kozího žervé
- 50 g rukoly
- hrst vlašských ořechů
- 2 ředkvičky
- sůl, pepř
- lanýžový olej
Postup aneb jak jsem postupovala já:
Omyjeme řepu a zabalíme jí do alobalu. Rozpálíme troubu na 180 stupňů a pečeme cca hodinu a půl. Necháme vystydnout.
Poté řepu nakrájíme na tenké plátky (já použila škrabku). Tyto plátky podáváme s natrhaným žervé, kousky polámaných ořechů, pokladenou rukolou a tenkými plátky ředkvičky. Osolíme, opepříme a nakonec zakápneme olivovým olejem.
waau, tak to vypadá opravdu skvěle. Červené řepě jsem přišla na chuť tak rok zpět a od té doby ji používám velmi často. Určitě vyzkouším :)
OdpovědětVymazatjá jí taky dlouho nemohla přijít na chuť a teď jí dávám všude :-D
VymazatPečená červená řepa je opravdu moc dobrá. Na těch fotkách s čerstvými ředkvičkami, to by se jednomu sbíhaly sliny. Jen ta porce je nějak maličká :)
OdpovědětVymazatJá to dělala jako předkrm. Samozřejmě je na každém, kolik si toho na talíř nandá :-)
Vymazat