Jenže já byla na chatě. Takové té chatě, která je malá, dřevěná, útulná a na okraji lesa, kde lišky dávají dobrou noc. Takže daleko od všech možných obchodů a vlastně civilizace. Dobře přeháním, pár kilometrů odsud je hrad Křivoklát, ale tam by mi hradní stráž asi moc nepomohla :-)
A tak jsem koukla do skromných zásob a zkusila upéct buchtu. V remosce (miluji pečení v remosce).Takovou tu Co dům dal. V tomhle případě Co chata dala. A víte co? Byla vážně super. Taková snadná, rychlá, neškrobená, prostě taková ta, která si na nic nehraje, ale potěší a udělá dobře chuťovým pohárkům a hlavně žaludku.
A teď si říkáte, proč vám to tu píšu. Tento recept by mě ani ve snu nenapadlo dávat na blog, jenže jakmile jsem dala fotku na instastories, tak jste mi začali psát, že chcete recept. Když přišel asi 20 vzkaz, tak jsem si řekla, tak jooo :-)
Doba přípravy: 20 minut (+ 30 min. pečení)
Náročnost: malá
Počet porcí: 12
INGREDIENCE: Pečící forma průměr 26 cm
- 2 hrnky hladké mouky
- 2 vejce
- 3/4 hrnku cukru
- 3/4 hrnku oleje
- 1 hrnek jogurtu
- 1 kypřící prášek
- 2 lžičky skořice
- 2 lžíce kakaa
Pokud máte oříšky, rozinky nebo kousky čokolády, tak je tam přidejte také.
Postup, aneb jak jsem postupovala já:
Nejprve si vymažeme a vysypeme formu na pečení. Nebo vysteleme pečícím papírem.Předehřejeme troubu na 170 stupňů.
Do mísy vložíme mouku, vejce, cukr, olej, jogurt, kypřící prášek a skořici a důkladně promícháme.
Do formy nalijeme polovinu těsta.
Do druhé půlky těsta přidáme kakao a opět promícháme. Těsto nalijeme do formy na světlou část.
(pokud máte oříšky, rozinky nebo čokoládu, tak pokrájíme na menší kousky a nasypeme na vrch)
Pečeme cca 30 minut, poté uděláme test se špejlí a pokud se těsto nelepí, tak je hotové. Buchtu poprášíme moučkovým cukrem a můžeme podávat s hrníčkem plným vychlazeného mléka.
PS: Stále mi pokládáte otázku, čím fotím. Takže:
... nafocené to máte hezky, já peču něco podobného a mám luxusně nadýchané, toto mi připadá takové, tuhé...,ale tj můj názor Ifka
OdpovědětVymazatIfko je to možné, v remosce peče trochu hůře, ale nic to neměnilo na tom, že to bylo výborné a za chvíli snědené :-)
VymazatDobrý den, mám otázku, cukr ne?
OdpovědětVymazatJá jej tam přidala, tak snad jsem neudělala chybu, už se peče.
Samozřejmě, že tam má být, děkuji za upozornění :-)
VymazatTeď na to kouká, vždyť tam cukr je :-D
VymazatOmlouvám se, špatně jsem se podívala, rok nar.1953
VymazatPřeji Vám, maličkému i Vašemu manželovi hlavně mÓc zdravíčka.
Aksile
Dneska zkouším upéct. Místo hl.mouky jsem dala celozrnou a malinko mleka, testo bylo tuhé. Vrch jsem posypala horkou 85% čokoládou a lesním ovocem. At ma buchta trosku barviček. �� Doufám, že se mi povede stejně jako Vám ��.
OdpovědětVymazatJana
Bude určitě úžasný :-)
Vymazat... vypadá, že bude tuhý, hmm, spíše nepovedený
OdpovědětVymazatI nepovedené kousky můžou chutnat výborně :-)
VymazatDěkuji moc za recept, je výborná. :)
OdpovědětVymazatAhoj Kačko tuhle buchtu jsem dělala tátovi k narozeninám, ale bez kakaa, protože já ho nemůžu. Byla moc dobrá nahoru jsem dala vlašské ořechy a když jsem ji vytáhla z trouby vonělo to jak Vánoce. Tuhle neděli jsem ji a chutnala a jedním slovem ŮŽASNÁ , chutnala jak kdybych jedla těsto na perníčky prostě vynikající. Mám tě moc ráda vždy mi dodáš lepší náladu a ať se vám s Tobínem daří a je hlavně zdravý , to je to nejdůležitější.
OdpovědětVymazatAhoj Natka
Dala jsem půl kokosové mouky a trochu naredila zakysanym mlékem. Výborný :). Dnes jdu zkusit, dat mezi ty dve vrstvy jablka, tak uvidíme :). Každopádně moc dekuji za inspiraci a za cely tvůj blog. :). A at vam male pekne roste! :)
OdpovědětVymazatJana
skvělý a hned snědený :))) díky za recept, zkusila jsem ještě přidat lžičku sušeného mletého zázvoru.
OdpovědětVymazatAhoj Kačí, <3
OdpovědětVymazatjako všechny tvé recepty, je to dokonalý. "Obyčejná" rychlá buchta, ale je krásně vláčná a chuťově výborná. Stane se dalším mým oblíbeným receptem od tebe. (I když čokoláči se nic nevyrovná, ten úplně miluju.❤)
Děkuju a měj se krásně. :-)
Míša
Míšo to jsem moc ráda :-)
VymazatNám to moc chutnalo, hezky vláčné a nadýchané. :-)
OdpovědětVymazatAndrea
Andy super, děkuji moc :-)
VymazatAhojky,
OdpovědětVymazatprosím tě, šlehala jsi těsto mixérem ? Nebo stačí ručně vše promíchat ? Moc děkuji a měj se krásně :-))
Šlehala, ale stačí i rukou :-)
VymazatAhoj Kačí, dělám ji už po několikáté, je výborná. Ostatně jako všechny tvoje recepty.
OdpovědětVymazatJéé děkuji moc :-)
VymazatDobrý den, moc děkuji za recept, buchta je výborná a rychlá 😉. Foto neprikladam, bohužel je již snedeno 👍
OdpovědětVymazatVelmi dobrá jednoduchá a rychlá buchta. Jen jsme trochu naředila mlékem - mouka nasála nějak moc vlhkosti. Parádní a nadýchaná dobrota, děkuji za recept.
OdpovědětVymazat