Náročnost: střední
Počet porcí: 8
INGREDIENCE:
- 5 vajec (zvlášť žloutky a bílky)
- 120 g cukru krupice
- 3 lžíce kakaa
Náplň:
- 1 smetana ke šlehání
- 1 zakysaná smetana
- 200 g jahod
Předehřejeme si troubu na 180 stupňů.
Rozdělíme si žloutky od bílků. A bílky ušleháme do tuhého sněhu.
A také kakao a jemně promícháme.
Přidáme ještě žloutky a zase jemně promícháme.
Na plech položíme pečící papír, který potřeme mašlovačkou olejem.
A těsto na něj vylijeme.
Pečeme 15 minut.
Těsto položíme na čistou utěrku, z těsta sejmeme pečící papír a zatočíme. Necháme takhle vystydnout.
Ušleháme šlehačku do tuha (můžeme přidat ztužovač šlehačky) a přidáme zakysanou smetanu.
Těsto rozrolujeme a potřeme krémem.
Na krém poklademe jahody.
A opět zatočíme. Spojem položíme na prkénko. Necháme takhle nejlépe přes noc zatuhnout.
Vršek můžeme pouze pocukrovat moučkovým cukrem nebo různě nazdobit. Třeba jako já :-)
Mňam! Fakt těsto bez mouky drží pohromadě? Dá se to dobře sundat z pečpapíru?
OdpovědětVymazatKatka
Ano, je ale lepší ho potřít olejem :-)
VymazatZtráta peněz i času. Těsto teňounké, nedobré, přeslazené, nahoře hnědé, dole černé jak bota, na papíře držící jak helvétská víra.
OdpovědětVymazatAle no tak, to asi nebude chyba v těstě, ale někde jinde :-D
VymazatKaci, ten cukr mi na fotce prijde jako moucka, ale v receptu mas krupice (chapu-li to spravne jako ta jemna zrnicka cukru). Tak jaky tam, prosim, je? :-)
OdpovědětVymazatTýna
Dělám z obou, ale z moučky je možná lepší.:-)
Vymazat