KAKAOVÝ TERMIX

Po receptu na domácí pribiňák přichází další dokonalost a to recept na domácí termix. Opět je to recept, který mi připomíná dětství. Co dětství, prostě můj život.

Jak jste si asi mohli všimnout, tak jsem naprosto závislá na tvarohu. Receptů s tvarohem je tu snad úplně nejvíc. Miluji ho v těstě, miluji ho jako náplň, ale i jako tvarohovou pochoutku na několik způsobů. V tuhle chvíli můžete hádat, jaké miluji buchty. Jasně, tvarohové :-)

A tak jsem si řekla, že vám ukážu, jak si dělám domácí termix, který je rozhodně zdravější a levnější, než ten v obchodě. Vaše děti se budou olizovat, až za ušima. To mi věřte. A vy také :-)

Doba přípravy: 5 minut
Náročnost: malá
Počet porcí: 2

INGREDIENCE: 
  • 250 g měkkého tvarohu
  • 1 kelímek zakysané smetany (lehčí varianta s řeckým jogurtem)
  • 2 lžíce kakaa nebo karobu (nejlepší použít raw)
  • Popř. na doslazení javorový sirup nebo med dle chuti (já už nesladím)
  • sezónní ovoce
Postup, aneb jak jsem postupovala já:
Do mísy si vložíme tvaroh.
 Přidáme zakysanou smetanu nebo jogurt.
 Dále kakao.
Osladíme.
 A důkladně promícháme.
A je to. Nyní stačí ozdobit sezónním ovocem, mátou, meduňkou, kokosem, chia nebo slunečnicovými semínky. Fantazii se zde meze nekladou.
Foceno: Olympus PEN E-PL8, M.Zuiko Digital 45 mm  

6 komentářů:

  1. Takhle to dělám taky, jen jsem nevěděla, že je to termix :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Tak jednoduché a tak výýýborné! Děkuji - ukládám si, tohle u nás doma bude často, :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to super, občas člověk hledá a hledá a najde to v takové jednoduchosti :-)

      Vymazat
  3. Krása, musím vyzkoušet! Nedávno jsem na termix koukala v obchodě, ale je zahuštěný želatinou (fuj!) a plný chemie, tohle je přírodní :)
    Katka

    OdpovědětVymazat