ŽITNÝ CHLÉB S FÍKY

Doba přípravy: 30 minut (+kynutí)
Náročnost: střední
Počet porcí: 1 bochník

INGREDIENCE:

  • 200 g celozrnné žitné mouky
  • 200 g hladké pšeničné mouky
  • 350 ml vlažné vody
  • 20 g droždí
  • 2 zarovnané lžičky soli
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžička octa
  • 1 lžíce oleje

  • 40 g vlašských ořechů
  • 40 g buráků
  • 100 g slunečnicových semínek
  • 20 g dýňových semínek
  • 20 g sezamu
  • 4 fíky

Postup aneb jak jsem postupovala já:
Předehřejeme si troubu na 200 stupňů.
Do mísy vložíme žitnou mouku.
 Dále také pšeničnou.
 Také lžičku octa a...
 lžíci oleje.
 Také sůl a
 droždí.
Také pokrájené fíky.
 Ještě lžíci cukru a
 semínka s oříšky.
 A celé to zalijeme vodou.
Pořádně uhněteme a přendáme do formy na biskupský chlebíček. Formu ale předtím vysteleme pečícím papírem.
 Vrch těsta posypeme semínky.
 Pečeme 30 minut.



11 komentářů:

  1. Jak dlouho chleba nechavas kynout? Diky predem, urcite ho zkusim, vypada skvele:)

    OdpovědětVymazat
  2. Vypadá to úžasné! Nemusí to ještě pak chvíli kynout? Díky za odpověď.

    OdpovědětVymazat
  3. Moc ráda si peču tyhle bochánky :) ale s fíky jsem chléb ještě nechutnala. Fíky mám moc ráda, takže věřím, že opravdu musel být skvělý!

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  4. Kačí, chleba vypadá skvěle! Už se těším, až ho vyzkouším - jen jsem nenašla info o tom, jak dlouho jsi ho nechala kynout? Doplníš, prosím? Děkuju. Ať se vám daří!

    OdpovědětVymazat
  5. Chtěla bych se zeptat susené nebo normalni drožsí?

    OdpovědětVymazat
  6. Chtěla bych se zeptat susené nebo normalni drožsí?

    OdpovědětVymazat