Náročnost: střední
Počet porcí: 1 bochník
INGREDIENCE:
- 200 g celozrnné žitné mouky
- 200 g hladké pšeničné mouky
- 350 ml vlažné vody
- 20 g droždí
- 2 zarovnané lžičky soli
- 1 lžíce cukru
- 1 lžička octa
- 1 lžíce oleje
- 40 g vlašských ořechů
- 40 g buráků
- 100 g slunečnicových semínek
- 20 g dýňových semínek
- 20 g sezamu
- 4 fíky
Postup aneb jak jsem postupovala já:
Předehřejeme si troubu na 200 stupňů.
Do mísy vložíme žitnou mouku.
Dále také pšeničnou.Také lžičku octa a...
lžíci oleje.
Také sůl a
droždí.
Také pokrájené fíky.
Ještě lžíci cukru asemínka s oříšky.
A celé to zalijeme vodou.
Pořádně uhněteme a přendáme do formy na biskupský chlebíček. Formu ale předtím vysteleme pečícím papírem.
Vrch těsta posypeme semínky.
Pečeme 30 minut.
Jak dlouho chleba nechavas kynout? Diky predem, urcite ho zkusim, vypada skvele:)
OdpovědětVymazatCca půl hodiny :-)
VymazatVypadá to úžasné! Nemusí to ještě pak chvíli kynout? Díky za odpověď.
OdpovědětVymazatUrčitě, cca půl hodiny.
VymazatMoc ráda si peču tyhle bochánky :) ale s fíky jsem chléb ještě nechutnala. Fíky mám moc ráda, takže věřím, že opravdu musel být skvělý!
OdpovědětVymazatNela z blogu Růžová rtěnka
Zkus a zamiluješ si :-)
VymazatKačí, chleba vypadá skvěle! Už se těším, až ho vyzkouším - jen jsem nenašla info o tom, jak dlouho jsi ho nechala kynout? Doplníš, prosím? Děkuju. Ať se vám daří!
OdpovědětVymazatCca půl hodiny :-)
VymazatChtěla bych se zeptat susené nebo normalni drožsí?
OdpovědětVymazatChtěla bych se zeptat susené nebo normalni drožsí?
OdpovědětVymazatklidně obobje
Vymazat