Náročnost: střední
INGREDIENCE:
- 400 g špaldové hladké mouky
- 150 g slunečnicových semínek
- 50 g lněných semínek
- 50 g chia semínek
- 50 g dýňových semínek
- 400 ml vody
- 20 g droždí
- 1 lžička octa
- 1 lžíce cukru
- 2 lžičky soli
Nejprve si připravíme kvásek. Do 400 ml vlažné vody rozdrobíme droždí, přidáme špetku cukru, špetku soli a lžíci mouky, důkladně promícháme, přiklopíme talířkem a necháme vstoupit kvásek.
Do mísy přidáme špaldovou mouku. Dále přidáme slunečnicová semínka, lněná semínka,
Dále přidáme cukr, sůl a ocet.
Na kynutí používám takový fígl, že si připravím hrnec s teplou vodou a formu položím na něj. Teplo uniká z hrnce přímo k těstu a rychleji vykyne.
Po vychladnutí nakrájíme na tenké plátky (cca 2 mm), rozložíme na plech na na 160 stupňů pečeme do zlatova. Krekry se vysuší a semínka opraží.
Podáváme s hummusem, guacamole či jinou pomazánkou. Já je ale miluji i samotné.
Dobrý den, chystám se o víkendu na krekry, vypadají velice lákavě :) Jen se chci zeptat, v surovinách je jen špaldová mouka, ale v popisku je zmíněná i pšeničná, tak jak to tedy je?
OdpovědětVymazatDěkuji Bára
Tak to je chyba. Je tam jen špaldová. Samozřejmě to jde půl na půl, tím jsem začínala, ale nakonec jsem zjistila, že čistě špaldová funguje také.
VymazatDobrý den, (druhá Barbora s dotazem :-D ) málokteré kupované krekry mi chutnají . Tyhle vypadají krásně, předpokládám, že sušené droždí zafunguje stejně, je to tak?
OdpovědětVymazatDěkuji Barbora
Akorát sedím v autě a pojídám je. A musím se pochválit. Jsou dokonalé. Sušené droždí funguje stejně určitě, tak se do nic pusť :-)
VymazatNádherné fotografie! Vypadají přímo k nakousnutí. :)) Hezký víkend přeje, Štěpánka z Corcula
OdpovědětVymazatCorculum | Stepanka_T
Instagram
Děkuji moc :-)
VymazatAhoj, můžete odstranit tyto krekry z bezlepkových? Nejsou bezlepkové, špaldová mouka není bezlepková. Bohužel spousta lidí to neví, a mohly by udělat dietní chybu. A pro někoho by to mohlo být hodně zlé. Děkuji
OdpovědětVymazatUrčitě, omlouvám se.
Vymazat