Náročnost: střední
INGREDIENCE :
- 800 g sterilované cizrny
- 1 lžíce tahini pasty
- 4 lžíce láku z cizrny
- 1 stroužek česneku
- šťáva z citronu
- sůl a pepř (nejlépe kajanský)
- olivový olej
- 20 ks sušených rajčat
- hrst bazalky
Do mixéru vložíme jednu sklenici cizrny.
Dále přidáme tahini pastu,česnek,
trochu šťávy z citrónu,
trochu olivového oleje,
sůl, pepř a trochu šťávy z cizrny. Vše důkladně promixujeme do hladké hmoty.
Ochutnáme, popřípadě dochutíme citrónem, solí, pepřem a olivovým olejem a přidáme druhou sklenici cizrny.
Nyní nemixujeme do hladka, naopak jen lehce promixneme, aby v pomazánce zůstali kousky.
Přidáme pokrájenou bazalku a
pokrájená rajčata. Promícháme a je hotovo.
Podáváme nejlépe na plátku upečeného chleba.
Já z cizrny můžu snad všechno!
OdpovědětVymazatnedivím se :-D Hlavně mě nejvíc těší, že kdokoliv i masožrouti, kteří tuhle pomazánku zkusí, tak jí miluji na první sousto :-)
VymazatPomazánka vypadá opravdu lákavě, určitě ji brzy vyzkouším :) Zatím jsem si v troubě pouze připravovala praženou cizrnu s kořením a mám ji na tenhle způsob moc ráda.
OdpovědětVymazatto je taky pecka :-)
VymazatDnes jsem zkoušela pomazánku a mlaskali jsem s manželem oba :)
OdpovědětVymazat