A jelikož i já tak miluji tento druh sladkého, tak jsem se rozhodla, že vám rozšířím obzory a sepíši můj dlouze opečovávaný a ozkoušený recept na dýňovou verzi.
Je to v podstatě to stejné, jen je to s větší vůní muškátového oříšku, plný kousků mléčné čokolády, vlašských ořechů a dýňových semínek.
A jak říká můj manžel. Dýně je zelenina, tak je to vlastně zdravé :-)
Doba přípravy: 20 minut + 30 minut pečení
Náročnost: malá
Počet porcí: 15
INGREDIENCE: (na formu pro banana bread, na plech zdvojnásobte porci)
- 350 g hokaido dýně
- 350 g hladké mouky
- 350 g cukru
- 100 g másla
- 3 vejce
- 2 lžíce kakaa
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička muškátové oříšku mletého (zarovnaná)
- 150 ml mléka
- 1 kypřící prášek do pečiva
- 100 g mléčné čokolády
- hrst vlašských ořechů
- 30 g dýňových semínek
Rozpálíme si troubu na 170 stupňů.
Nejprve si odvážíme máslo a vložíme do mísy.
Odvážíme si cukr a vložíme k máslu.A vše důkladně promícháme v robotu.
Přidáme celá vejce a opět promícháme důkladně v robotu.
Mezitím si odvážíme mouku.
Dále skořici.
Ještě muškátový oříšek.
Vložíme do mísy a zalijeme mlékem. A celé zase důkladně promícháme.
Pokrájíme si dýni.
A nastrouháme či nasekáme na drobno.
A přidáme do těsta a zase promícháme.
Nakonec přidáme kypřící prášek a zase promícháme.
Pokrájíme si na hrubo ořechy a čokoládu a připravíme dýňová semínka.
Vše nasypeme do těsta a stěrkou zapracujeme.
Formu si vysteleme pečícím papírem nebo vymažeme máslem a vysypeme moukou, nalijeme do ní těsto a dáme péct na cca 45 minut. Před vyndáním zkuste trik se špejlí.
Foceno: Olympus PEN E-PL7, M.Zuiko Digital 45 mm.
Hmm to vypadá lákavě
OdpovědětVymazatHned o víkendu vyzkouším :)
Jak to dopadlo?
VymazatTo vypadá tak krásně!!! :) Ty fotky... nádhera. Hned bych se zakousla, a snědla ho celý, je to přece zelenina :)))
OdpovědětVymazatA nějaký návrh na verzi bez vajíček prosím? Nic mě nenapadá, jedině banán přidat?
Moc s tímhle nemám zkušenosti, ale ten banán je dobrá volba. Myslím, že v tom bude super.
Vymazat