Doba přípravy: 60 minut
Postup, aneb jak jsem postupovala já:
Náročnost: malá
Počet porcí: 2 rukávy
INGREDIENCE:
Těsto:- 500 g hladké mouky (špaldové, pšeničné)
- 250 g másla
- 4 lžíce cukru
- 1 vejce
- 1 malý bílý jogurt
Náplň:
- 6 jablek
- skořice
- cukr
- popřípadě rozinky a vlašské ořechy
- vejce na potření
- strouhanka
Nejprve si připravíme těsto. Do mísy vložíme máslo.
Přidáme mouku.Dále přidáme cukr.
A ještě vejce.
Nakonec jogurt.
Těsto zpracujeme a dáme ho do lednice vychladit.
Vychlazené těsto rozdělíme na 2 nebo 3 části. Já dělávám spíše 3 malé.
Každou část vyválíme do obdelníku a posypeme strouhankou.
Na těsto poklademe kousky jablek, skořici a cukr.
Já krájím jablka na tenké plátky a když nejsem tolik líná, tak je i oloupu. Strouhaná jablka pouští více šťávy a těsto je poté rozmáčené.
Závin zabalíme.
A potřeme vajíčkem.
Nakonec posypeme moučkovým cukrem. Při pečení se na povrchu vytvoří cukrová křupavá krusta.
Pečeme na 170 stupňů cca 20 minut.
Ty děláš štrůdl na rukávy? My doma zásadně na nohavice :)
OdpovědětVymazatha ha to je pravda, ani nevím, proč jsem to napsala :-D
VymazatNení větší podzimní klasiky, než je závin/štrůdl. většinou jablíčka strouhám ale je fakt, že je potom takový víc "mokrý", což nijak nevadí. Dobré kafíčko k tomu.
OdpovědětVymazatSlina mi teče. :-D
Mirka
Spoon and willpower
S tím naprosto souhlasím. Já je také strouhala, ale pak vytékalo hodně vody a hlavně, co si budeme povídat, je to více pracné :-D
VymazatAhoj Katka,
OdpovědětVymazatštrúdl bol výborný. Moc ďakujem za inšpiráciu :-)
M.
Já děkuji moc :-)
VymazatNejlepší závin 😍 Nikdy nezklame 👌🏼
OdpovědětVymazatTak to mám radost :-)
Vymazat