POLÉVKA Z ŘÍMSKÉHO KVĚTÁKU

Doba přípravy: 45 minut
Náročnost: malá
Počet porcí: 5
   
INGREDIENCE:
  • 1 římský květák (šlo by to i z klasického)
  • 2 cibule
  • 2 mrkve
  • 3 řapíky celeru
  • sůl, pepř
  • ghí nebo máslo
  • 200 ml smetany (já použila rýžovou)
Postup, aneb jak jsem postupovala já:
Květák pokrájíme na růžičky a hrst si dáme stranou.
Jeden a půl mrkve pokrájíma na kousky a zbytek nastrouháme.
Cibuli pokrájíme na jemno
Celer pokrájíme na kousky.

Dáme rozpustit máslo a orestujeme cibuli do zlatava. Poté přidáme růžičky květáku, kousky mrkve a celeru. Zalijeme 2 litry vody, osolíme, opepříme a vaříme do měkka. Cca 10 minut.

Poté vše rozmixujeme do hladkého krému.
Přidáme nastrouhanou mrkev a pokrájenou hrst růžiček květáku.
Zjemníme smetanou, dosolíme, dopepříme a popřípadě naředíme vodou.


Žádné komentáře:

Okomentovat