Náročnost: malá
Počet porcí: 5
INGREDIENCE:
- 1 římský květák (šlo by to i z klasického)
- 2 cibule
- 2 mrkve
- 3 řapíky celeru
- sůl, pepř
- ghí nebo máslo
- 200 ml smetany (já použila rýžovou)
Květák pokrájíme na růžičky a hrst si dáme stranou.
Jeden a půl mrkve pokrájíma na kousky a zbytek nastrouháme.
Cibuli pokrájíme na jemno
Celer pokrájíme na kousky.
Dáme rozpustit máslo a orestujeme cibuli do zlatava. Poté přidáme růžičky květáku, kousky mrkve a celeru. Zalijeme 2 litry vody, osolíme, opepříme a vaříme do měkka. Cca 10 minut.
Poté vše rozmixujeme do hladkého krému.
Přidáme nastrouhanou mrkev a pokrájenou hrst růžiček květáku.
Zjemníme smetanou, dosolíme, dopepříme a popřípadě naředíme vodou.
Žádné komentáře:
Okomentovat