- 1 cibule
- 2 plechovky rajčat
- 150 ml kokosové smetany
- sůl, pepř, olivový olej
- 1 lzička zázvoru nebo 1 cm čerstvého zázvoru
- chilli dle chuti
- hlíva ústřičná
- jarní cibulka
- popřípadě rýžové nudle a krevety
Postup aneb jak jsem postupovala já:
Nejprve si pokrájíme cibuli na drobno.
Rozpálíme si hrnec a když je rozpálený, přidáme trochu olivového oleje a cibuli a restujeme jí do zlatava.Pokrájíme si také hlívu ústřičnou a to na proužky a dáme jí na chvíli stranou.
Do zlatavé cibulky přidáme plechovky rajčat.
Také kokosovou smetanu.
Ještě sůl a pepř.
Také lžičku zázvoru nebo 1 cm čerstvého.
A chilli dle chuti.
Chvilku povaříme a rozmixujeme do hladkého krému.
Nyní si rozpálíme pánev. Když je rozpálená, tak přidáme olivový olej a pokrájenou hlívu. Restujeme do zlatava a křupava.
Servírovat můžeme s rýžovými nudlemi a orestovanou krevetou.
Já to ale miluji i naprosto jednoduše a to čistou polévku s opečenou hlívou a pokrájenou jarní cibulkou.
Žádné komentáře:
Okomentovat