Převážně tento recept dělám s jahodami, protože čokoláda a jahody jsou dokonalou kombinací, která neomrzí. Ale pokud je chuť, což na tuto úžasnou roládu rozhodně chuť je, tak tam přidám jakékoliv sezónní ovoce. Co takhle banán? Ten má vlastně v České republice sezónu celoročně, protože tu neroste a dováží se :-)
Ale výborná je i třeba s borůvkami, malinami nebo třeba rybízem.
Doba přípravy: 60 minut
Náročnost: střední
Počet porcí: 1 šiška
INGREDIENCE:
- 5 vajec (zvlášť žloutky a bílky)
- 100 g domácího vanilkového cukru nebo klasického krupicového cukru
- 2 lžíce kukuřičného škrobu
- strouhanou kůru z půlky citronu
- olej na potření pečícího papíru
Náplň:
- 250 g plnotučného tvarohu
- 200 ml smetany ke šlehání
- 2 lžíce cukru krupice
- 2 lžíce kakaa
- 100 g jahod
Postup aneb jak jsem postupovala já:
Nejprve si rozdělíme žloutky a bílky. Bílky vyšleháme do hustého sněhu.
Do misky si odvážíme domácí vanilkový cukr.
A přidáme kukuřičný škrob.
Tuto směs důkladně promícháme.
Do ušlehaného sněhu opatrně zapracujeme žloutky hezky jeden po druhém.
Po lžících zapracujeme i směs z cukru a škrobu.
A ještě kůru z citronu.
Na plech položíme pečící papír, který lehce potřeme olejem.
A na něj rozprostřeme těsto.
Pečeme 8 minut.
pečené těsto vyndáme z trouby. Na prkénko si položíme utěrku a na utěrku položíme těsto pečícím papírem nahoru. A ten odloupneme.Ještě teplou roládu zatočíme a dáme vychladnout. Tím předejdete popraskání.
Do šlehací nádoby si nalijeme smetanu ke šlehání a ušleháme do tuha.
Do ušlehané šlehačky přidáme měkký tvaroh...Dále kakao...
Ještě cukr a důkladně promícháme.
Vychladlou roládu rozvineme a potřeme krémem. 2 polévkové lžíce si necháme na ozdobu.
Pokrájíme si jahody a poklademe na krém. Cca 2-3 ks si necháme na ozdobu.
Celou roládu zatočíme a spojem položíme na prkénko.
Na vrch rolády uděláme bobíky zdobícím sáčkem a položíme na každý kousek jahody.
To je kakaový krém, ne čokoládový.
OdpovědětVymazatzahlédla jsem ji včera na IG a hned dneska jsem ji musela vyzkoušet :D dělala jsem ji s banánem a je naprosto luxusní a můžem se po ní utlouct :) moc děkuji za úžasný a přitom jednoduchý a rychlý recept :)
OdpovědětVymazatNezlobte se, ale v té roládě žádná čokoláda není, jen kakao!
OdpovědětVymazat