Já se ale rozhodla tuto bábovku udělat trochu jinak. Viděla jsem tento styl už u zahraničních blogerů, ale pak na mě bafl i u Kitchenette. Tak jsem se tím inspirovala a zkusila. Ona dělala úplně jiné těsto i krém, ale rozhodně se k ní koukněte. Je to bohyně a její fotky jsou neodolatelné.
Takže jak udělat z obyčejně neobyčejné bábovku naprosto slavnostní podávání. Pojďte se podívat a zkuste to...
Doba přípravy: 20 minut (+60 minut pečení)
Náročnost: malá
Počet porcí: 8
INGREDIENCE:
- 350 g hladké mouky
- 200 g cukru
- 1 prášek do pečiva
- 2 vejce
- 200 ml oleje
- 300 ml mléka
- 100 g mletých ořechů
Náplň:
- 500 g plnotučného tvarohu
- 200 g bílé čokolády
- čerstvé ovoce
Postup, aneb jak jsem postupovala já:
Do mísy si vložíme mouku.
Dále i cukr.Ještě přidáme kypřící prášek.
Také vajíčka. Nejlépe ta šťastná.
A olejem.
Rozemele si ořechy a přidáme do těsta.
Těsto důkladně prošleháme.
Vymažeme si formu máslem a vysypeme hrubou moukou.
Těsto nalijeme do formy a pečeme na 170 stupňů cca 60 minut. Kontrolujte ale špejlí. Každá trouba peče jinak.
Bábovka je dokonalá sama o sobě. Já ji podávám jako chlebíček, politou řeckým jogurtem a posypanou čerstvým ovocem. Nebo...
Bábovku rozkrojíme na tři části. A necháme důkladně vystydnout. Jinak by se nám krém roztekl.
Rozpustíme bílou čokoládu v lázni a smícháme s tvarohem. A necháme také vystydnout.
Na každý plátek poklademe vrstvu krému a pokrájené ovoce.
Sestavíme a necháme nejlépe přes noc v ledničce. Krém zatuhne a vsákne se do korpusu. Je to ale tak výborné, že u nás do rána nevydrží :-)
Foceno: Olympus PEN E-PL8, M.Zuiko Digital 45 mm
Chtela bych jen rict, ze Kitchenette take sleduji, ale Vase recepty mam nejradeji, kvuli nafocenemu postupu od A do Z :) a zatim me zadny nezklamal!
OdpovědětVymazatDěkuji moc :-)
VymazatVypada to vyborne, pristi tyden se na to vrhnu. K tomu ovoci, myslis, ze banan bude ok, nebude to vypadat nevzhledne? Ono toho cerstveho dobreho ovoce ted moc neni..
OdpovědětVymazatJá myslím, že ok :-)
Vymazat