JÁHLY S GRILOVANOU ZELENINOU A TOFU

Ať jsou venku horka nebo naopak zima, tak tohle jídlo je zaručeně ta správná volba. Aspoň já to tak mám. Dá se totiž jíst jak teplé, tak studené a v obou případech je úžasné.

Doba přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4
Náročnost: malá

INGREDIENCE:
  • 250 g jáhel
  • 2 lilky
  • 2 cukety
  • 4 mrkve
  • 1 velká cibule
  • bazalka
  • uzené tofu
  • popřípadě balkánský sýr
  • sůl, pepř, olivový olej

Postup aneb jak jsem postupovala já:
Nejprve si dáme dle návodu vařit jáhly s trochou soli. Já je vařím v rýžovaru, ale lze to i v hrnci.
Poté si pokrájíme cuketu, lilek a cibuli na tlustější kolečka a mrkev na proužky a na kapce olivového oleje ogrilujeme nebo opečeme na pánvi.
 Nakonec ogrilujeme i tofu.
 Uvařené jáhly vložíme do mísy.
 Přidáme pokrájený lilek a cuketu. Jedno kolečko rozkrojíme na čtvrtky.
 Dále pokrájíme mrkev...
 a cibuli a vložíme do mísy.
 Nakonec přidáme tofu.
 A popřípadě balkánský sýr. Bez balkánského sýru je toto jídlo plně veganské.
 Na úplně konec přidáme natrhanou bazalku.
 A důkladně promícháme. Ochutnáme a popřípadě přidáme sůl a pepř.
Foceno: Olympus PEN E-PL8, M.Zuiko Digital 45 mm

Žádné komentáře:

Okomentovat