Doba přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4
Počet porcí: 4
Náročnost: malá
INGREDIENCE:
- 250 g jáhel
- 2 lilky
- 2 cukety
- 4 mrkve
- 1 velká cibule
- bazalka
- uzené tofu
- popřípadě balkánský sýr
- sůl, pepř, olivový olej
Postup aneb jak jsem postupovala já:
Nejprve si dáme dle návodu vařit jáhly s trochou soli. Já je vařím v rýžovaru, ale lze to i v hrnci.
Poté si pokrájíme cuketu, lilek a cibuli na tlustější kolečka a mrkev na proužky a na kapce olivového oleje ogrilujeme nebo opečeme na pánvi.
Nakonec ogrilujeme i tofu.Uvařené jáhly vložíme do mísy.
Přidáme pokrájený lilek a cuketu. Jedno kolečko rozkrojíme na čtvrtky.
Dále pokrájíme mrkev...
a cibuli a vložíme do mísy.
Nakonec přidáme tofu.
A popřípadě balkánský sýr. Bez balkánského sýru je toto jídlo plně veganské.
Na úplně konec přidáme natrhanou bazalku.
A důkladně promícháme. Ochutnáme a popřípadě přidáme sůl a pepř.
Foceno: Olympus PEN E-PL8, M.Zuiko Digital 45 mm
Žádné komentáře:
Okomentovat