Jak už jsem vám v několika článcích psala, maso poslední dobou jím vážně minimálně. Není to z žádného rozhodnutí, ale protože mi po něm není dobře a nemám na něj chuť. Co si ale zatím neodepřu jsou ryby a mořské plody.
Nejvíc je miluji podávat s něčím čerstvým, s něčím, co zrovna příroda dává. Takže jsem vytvořila kombinaci quinoi, jáhel, restovaného kadeřávku a avokáda. Vše se dokonale doplňuje a špetka čili na povrchu tomu dodává šmrnc.
Doba přípravy: 45 minut
Náročnost: střední
Počet porcí: 4
INGREDIENCE:
- 500 g lososa
- 200 g quinoi
- 200 g jáhel
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 300 g kadeřávku
- 1 avokádo
- sůl, pepř, citron
Postup aneb jak jsem postupovala já:
Smícháme quinou a jáhly a důkladně propláchneme. Osolíme a uvaříme do změknutí.
Tip pro vás. Jestli máte rýžovar, tak to vařte v něm. Nepřipaluje se to a máte to téměř bez práce.
Pokrájíme si cibuli a česnek na drobno, rozpálíme pánev, přidáme olivový olej a restujeme cibuli do zlatova. Když cibule zlátne, tak přidáme česnek a opět restujeme cca 3 minuty.Poté přidáme na hrubo pokrájený kadeřávek a zase restujeme asi 3 minuty.
Rozpálíme si pánev, kápneme na ní olivový olej a pečeme rybu kůží dolů. Z vrchu rybu opepříme a osolíme. Na poslední chvíli ji otočíme a pečeme cca 2 minuty.
Na talíř naservírujeme směs jáhel a quinoi, přidáme smě z cibule, česneku a kadeřávku, položíme kousek ryby, plátky avokáda a celé to zakápneme citronem. Pro zvýraznění chuti můžeme přidat trochu čili.
Žádné komentáře:
Okomentovat