Před pár dny jsem si vzpomněla na polentu. Jak dlouho jsem jí neměla. A přitom to je tak dokonalá věc. Lze jí připravit na několik způsobů, jako třeba grilovat nebo z ní udělat kaši.
Já osobně jí mám nejraději ve formě kaše. A úplně nejvíc, když do té kaše přidám ještě trochu sýra. A když se připojí nějaká grilovaná zelenina, tak to je úplná dokonalost. Mno a tak jsem zapátrala v surovinách, přidala jedno vejce, které ujíždí na trávě a vykouzlila tento plnohodnotný oběd. Pojďte to také zkusit...
Doba přípravy: 20 minut
Náročnost: malá
Počet porcí: 3
INGREDIENCE:
- 250 g polenty
- 1 l mléka
- 100 g goudy
- sůl
- 4 listy kadeřávku
- hrst špenátu
- 1/2 cukety
- 100 g slaniny
- 3 vejce
Postup aneb jak jsem postupovala já:
Nejprve si postupně orestujeme zeleninu na kapce olivového oleje. Začneme pokrájenou cuketou a když je hotová, dáme jí stranou a přidáme na chvíli listy kadeřávku.
U toho si do kastrůlku nalijeme mléko, které přivedeme k varu a postupně do něj zamícháváme polentu, přidáme nastrouhaný sýr a osolíme.A na třetí plotýnce si pomalu vypražíme na kousky pokrájenou slaninu a uděláme volské oko.
Servírujeme tak, že na spodek talíře dáme polentu, na ní položíme orestovanou zeleninu, pak vajíčku a zasypeme kousky vypražené slaniny.
Hmmmm to zní i vypadá dobře- jen nevím co je polenta- musím najít na webu a poučit se .H.
OdpovědětVymazatPolenta je vlastně kukuřičná mouka :-)
Vymazat